7 entry daha
  • dünyanın en iyi şeflerinden birisi. gastronomiye bir çok şefin aksine daha bilimsel bir bakış açsıyla yaklaşır ve kimyayı kullanarak bir yemeğin en ideal yapımını gösterir. dünyanın en iyi ve en popüler restaurantlarından birisi olan the fat duck'ın sahibidir. ancak burada yer bulmak neredeyse imkansız olduğu ve mekanda yemek 300 pounda mal olduğu için bir çok işi yine bray'de ve mekanın yakınında bulunan the crown veya the hind's head'i tercih eder. bu iki yer de, heston'a ait olup çok çok daha ucuz yerlerdir ancak hem heston'ın halk arasında popüler olmasını sağlayan yemekleri satarlar hem de yer bulma konusunda sorun yaşamazsınız. hatta yarın için bile yer var. üstüne hind's head 1 michelin yıldızına sahip.

    zaten the fat duck ayrı bir dünya. mekan pazar ve pazartesi günleri kapalı. diğer günler ise saat 12:00-13:15 ve 19:00-20:15 arasında hizmet veriyor. yani sadece öğlen ve akşam yemeğine gelebiliyorsunuz. mekanın oturma kapasitesi 40 kişiyle sınırlı ve herkesin özel bir şefi oluyor. yemelerin servis edilme şekliyse çok ilginç. mesela zamanında menüde olan bir deniz ürününü sipariş ettiğiniz zaman yanında ipod'la geliyordu ve ipod'dan denizin sesini dinleyerek atmosfer değiştiriyordunuz. aynı zamanda sadece rezervasyon ile çalışıyor bu mekan ve en az 2 en fazla 6 kişilik yer ayırtabiliyorsunuz. bu arada bu yıl yaza kadar gitmek imkansız çünkü 30 hazirana kadar bütün masalar dolmuş durumda.

    ancak ingilizlerinin genelinin kendisini sevdiğini söyleyemem. genelde tarifleri çok uğraştırıcı ve saatler aldığı için "ben bu yemeği yapana kadar ölürüm" diyerek beğenmiyorlar ve çok snob bulup dalga geçiyorlar.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap