18976 entry daha
  • 1899'da avusturya'nın graz kentinde doğan adam rainer'ın ebeveynleri ortalama boydalardı. 19 yaşına kadar cüce kabul edilen adam'ın boyu bu yaşlarda 1.42 idi. kendisi iki defa orduya katılmak istese de, cücelik sınırı olarak görülen 1.47'nin altında kaldığı için orduya alınmadı.

    cüce olmasına rağmen doktorları el ve ayaklarının boyuyla orantılı olarak çok büyük olduklarını söylüyorlardı. adam 21 yaşına geldiğinde hayatı tamamen değişti. 21 yaşında başlayan inanılmaz büyümesi 10 yıl kadar sürdü. 1.42 olan boyu artık 2.16'ya çıkmıştı. bu süre zarfında ekstrem bir belkemiği eğriliği problemi başgösterdi. kendisine akromegali teşhisi konuldu. doktorlar duruma hipofiz bezindeki bir tümörün sebep olduğunu keşfettiler fakat ameliyat 10 yıldır büyümekte olan tümörün etkisini sadece azaltabildi. sonuç olarak adam büyümeye devam etti fakat büyüme hızı yavaşladı.

    adam'ın sağlığı gittikçe kötüleşti. önce sağ gözü kör oldu, sonra sol kulağı sağır. belli bir süre sonra belkemiği eğriliği o kadar kötü hale geldi ki adam yatağa mahkum oldu.

    adam rainer 51 yaşında hayata gözlerini yumduğunda boyu 2.34 idi. cüce olarak başladığı hayatını dev olarak bitiren ilk insan oldu böylece; dünya tarihinde her iki sınıflandırmaya da girebilmiş başka bir insan bulunmamakta.

    kaynak
22808 entry daha
hesabın var mı? giriş yap