44 entry daha
  • yeni arabam. kendisini henüz 2 gün kullanabildim, lanet hafta içi geldi ve aracı eşime teslim edip servis hayatıma devam ettim. araçla ilgili özet olarak şunu diyeyim, eve gidip de kullanmak için sabırsızlanıyorum. bu benim sahip olduğum 4. araç ve şimdiye kadar kullandığım hiçbir araçtan bu kadar keyif almamıştım.

    150 hp act tsi motor ile dsg şanzımanın uyumu gerçekten müthiş. önceki aracımda tdi motor dsg şanzıman vardı ve çok net söyleyebilirim ki dsg şanzıman tsi motor ile bambaşkaymış. keyifli ara hızlanmalara kararlı yol tutuş da eklenince aracı kullanmak gerçekten zevkli oluyor.

    aracın şimdiye kadar gördüğüm artı ve eksilerini saymak gerekirse:

    + dışarıdan çok kalıplı durmuyor ama için gerçekten çok ferah. diz ve baş mesafeleri ön ve arkada çok iyi.
    + bagaj hacmi 520 lt fakat şekil olarak da çok kullanışlı. tiguan'ın bagajı sayısal verilere bakıldığında daha geniş gözükse de reelde ateca'nın bagajı kullanışlılık olarak basar.
    + henüz 140'ı geçemedim fakat ses yalıtımı 140'a kadar petlas kış lastikleriyle dahi gayet iyi.
    + akıllı bagaj kapağı, sen ne güzel bir donanımsın. çocuğa kızıyorum ama kendim de oynamadan duramıyorum.
    + aynaları yeterli ve güzel bir geri görüş sunuyor.
    + motor, şanzıman ve yol tutuştan yukarıda bahsetmiştim. üçü de çok iyi ve aracı kullanmak gerçekten çok zevkli. direksiyon ve gaz tepkileri de çok yerinde.
    + süspansiyonlar biraz sert, yol tutuşu için iyi. konfor olarak kötü değiller. yoldaki çıkıntıları sönümlüyor fakat çukurları sağlam hissediyorsunuz.

    - iç mekanda bazı bölümler sert plastik. kötü durmuyor. fakat özellikle kapı üzerindeki plastiğin sert olması benim gibi araç kullanırken sol dirseğini kapı üzerine yaslayanlarda dirsek ağrısına sebep olacaktır.
    - kolçak pozisyonu biraz aşağıda. en üst konumuna getirirseniz ancak sağ direseğinizi yaslayabiliyorsunuz.
    - torpido küçük.
    - saklama gözleri biraz yetersiz. en azından sağ ön yolcu koltuğu altına kapaklı bir bölme koyulabilirdi. bomboş duruyor.
    - fren ve gaz pedalı biraz yüksek. dolayısıyla şehir içi kullanımda benim gibi kütük bilekliler biraz sıkıntı yaşayabilir alışana kadar.

    aklıma gelirse daha eklerim.

    yani ne diyorsun derseniz, çok sevdim ben bu arabayı. suv düşünen herkes bir test etsin. hele tiguan ile ilgilenenler ateca'yı muhakkak detaylı incelemeli.

    eklerim dedim ve ekliyorum, biz fırıldak değiliz. birkaç ay kullandıktan sonra daha spesifik tespitlerde bulunabilirim sizlere:

    bu aracın en büyük eksilerinden biri önünün fazla hafif olması. sanırım ağırlık merkezi arkaya yakın. bu sebeple, 150'lik tsi motorun da katkısıyla olur olmaz yerlerde pati çekiyor. özelikle yokuş yukarı kalkışlarda gaza çok hassas dokunmak durumundasınız. yine aynı sebeple bu araçtan en ufak bir arazi performansı beklemek hata olur. arazi performansı isteyen muhakkak 4x4 almalı. normal bir otomobille çok rahat çıkabileceğim mıcırlı bir yokuşu esp'nin de katkılarıyla pati çekmekten çıkamadı. aracı tek taraftan yolun dışına çıkartıp sürmek durumunda kaldım.

    bir de şu auto hold ile elektronik el freninin birleşimine hiç alışamadım. mecbur kalmadıkça auto holdu kapalı tutuyorum. eski aracım dsgli fakat mekanik el frenliydi. eğimi kendisi hesaplar, auto holdu duruma göre aktif ederdi. bunda elektronik el freni olduğundan olsa gerek auto hold esasen araç her durduğunda el freni çekiyor ve frenden ayağınızı çekince değil, gaza basınca bırakıyor. bu da özellikle sık dur kalklarda, paralel parklarda, yokuş aşağı dur kalklı sürüşlerde insanın canını sıkıyor.

    özetlersem hala çok memnunum.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap