9 entry daha
  • ben bu adamı hiç sevmem. sağcıymış, solcuymuş titr de sevmem. müebbeti ve öyle bir ölümü hak etmedi o ayrı, neyliyim ki memleket sevmenin içine yerleştirilmiş bir dikta gibi müslümanlığı görünce elimde olmadan istifra duygum uyanıyor.

    fakat orhan veli kim ki tevfik ileri'nin kendisini beğenmesine üzülüyor. ahaha, bunu hakikaten anlamıyorum. bu ülkenin batılılaşmış jönlerinin şu müstekreh hallerinin, hareketlerinin çekilebilir hiçbir yanı yok. 1940'ta da çekilmezmiş bu adamlar. yahu sen asıl muhafazakar biri, benim şiirimi nasıl oldu da sevdi ne güzel bir iş yapmışım demek ki diye sevin önce asıl. muhafazakâr şu demek: eylemsizlik. halini, fikrini değiştirmektense muhafaza etmek isteyen. değişime karşı çıkanlar müslümanlar olduğu için sanki sadece onlar muhafazakarmış gibi anlaşılıyor. hâlbuki ne alakası var.

    ben önce birinci yeniyle tanıştım. ilkokul kitaplarımızda orhan veli vardı. düşünüyorum da evvela yahya kemal'le, beyitle, eski türkçe ile şiir okusaydım dönüp de acaba orhan veli'ye bakar mıydım. orhan veli kendi bile yaptığı işe ilkten bir süre şaşırmış olabilir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap