4 entry daha
  • tarihteki en büyük ikinci finansal balon.

    ve tarihteki en büyük balon olan lale çılgınlığını geçmesini hatta geometrik olarak katlamasını bekliyorum.

    çünkü kriptopara ve blockchain teknolojisi amerika'nın keşfi kadar önemli bir tarihi gelişmedir. lakin colomb, doğu hindistan sandığı yeni kıtayı keşfettiğinde çok az denizci ve sadece bir devlet coğrafi keşiflerle ilgileniyordu. kriptopara ve blockchain teknolojisi ise internet tabanlı bir iş olduğundan herkes bu ganimet paylaşımına katılabilir. bu nedenle kripto para piyasasında kontrol edilmesi mümkün olmayan bir talep var.

    kriptopara piyasası, fakirliği bile yok edebilecek, önümüzdeki yirmi yılda özel mülkiyetin ve piyasa ekonomisinin sınırlı olmadığı garip bir sosyalist ekonomi yaratabilir. colomb örneğini de boşuna vermedim, ahalinin yüzde 90'ı yeni bir kıtanın keşfedildiğinden habersiz, zenginliğin nereden geldiğinin bile farkında değil. kriptopara piyasasının vespuçi'si, kaptan cook'u ve hollandalı denizcileri henüz partiye katılmadı, yağma dönemindeyiz.

    peki bu kadar övdüğüm, devrim olarak nitelendirdiğim kriptopara piyasası için neden balon dedim ? tıpkı kapitalizmin embriyo aşamasında olduğu geç merkantilist dönemde meydana gelen lale çılgınlığında olduğu gibi ekonomistler kriptoparada oluşabilecek astronomik rakamlara nasıl müdahale edilebileceğini bilmiyorlar. bu belirsizlik de balonun daha fazla şişebileceği ve yeri geldiğinde çok uzun sürebilecek sert düzeltmelere neden olabileceği anlamına geliyor. balonun patladığı günlerde ise evini , arabasını hatta fabrikasını satıp coin alan nice koçyiğit yere serilecek, bu kaçınılmaz sonuç.

    bir borsa ve fx piyasa uzmanı olarak tavsiyem kriptopara ticareti yapmayın, yatırımı yapın. yani al sat yapmayın, en az beş yıl satmama düşüncesi ile coin alın. en az on kriptoparadan oluşan bir portföy yapın. altcoinleri sırf ucuz diye ya da son haftalarda hızlı yükseliyor diye almayın. temel hikayesine bir bakın. arkasında köklü kurumlar, şirketler ve devletler olan altcoinler her zaman daha yüksek potansiyel taşıyacaktır. ( hangi borsadan alınır, hangi cüzdan vs. sormayın, o benim uzmanlık alanım değil, benim uzmanlık alanım menkul kıymeti değerlemekten ibaret)
1051 entry daha
hesabın var mı? giriş yap