1 entry daha
  • erc-20, tüm ethereum tokenları için izlenecek kuralların ortak bir listesini tanımlar. yani, bu token, yeni tokenların daha büyük ethereum sistemi içinde nasıl çalışacağını doğru bir şekilde tahmin etmek için her tür geliştiriciye olanak sağlar. erc-20'nin proje geliştiricilerine olan etkisi büyüktür çünkü yeni bir token yayınlandığında projelerin yeniden yapılması gerekmez. tokenlar kurallara uymaları şartıyla, yeni tokenlarlar uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. bu sebeple yeni tokenların geliştiricileri erc-20 kurallarını genelde gözlemlemişlerdir. bu da ethereum ico'ları ile piyasaya sürülen tokenların çoğunun erc-20 ile uyumlu olduğu anlamına gelmektedir.

    erc-20, ethereum sistemi içindeki diğer tokenların yararı için altı farklı fonksiyon tanımlar. bunlar genellikle tokenların nasıl aktarılacağı ve kullanıcıların tokenlarla ilgili verilere nasıl erişebilecekleri gibi temel işlevsellik konularını içerir.

    bir araya getirdiğinizde, bu fonksiyon ve sinyaller, ethereum tokenlarının farklı tiplerde olan ethereum sistemi içindeki herhangi bir yerde normal olarak çalışmasını sağlar. bu durum, eter para birimini destekleyen hemen hemen tüm cüzdanların erc-20 uyumlu olduğu anlamına gelir.

    erc-20 teknik olarak hala taslak halindedir. erc-20 standartları kalitesini ve popüleritisini koruduğu sürece, ethereum gelişmeye devam ettikçe ortaya çıkması gereken bazı sorun giderme çalışmaları da olacaktır. ethereum tokenları ile ilgili şu ana kadar göze çarpan önemli bir husus, doğrudan akıllı bir sözleşmeye gönderilen (bkz: smart contracts) tokenların gönderim sırasında kaybedilmesidir. protokoldeki bir hata, bir tokenın sözleşmesinin doğrudan aktarım girişimi için yanıt veremediği anlamına gelir; bu da transferle ilişkili paranın "kaybolması" sonucunu doğurur. coindesk'e göre, bu nedenle 70.000 dolara yakın token kaybolmuştur.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap