23 entry daha
  • inthe mood for love'da chow mo-wan'ın su li-zhen chan'le birlikte kaldığı otel odasının numarasıdır 2046. dikatli izlemeyenler için ikinci filmin sonlarına kadar ne olduğu kolay kolay anlaşılmaz.

    --- spoiler ---
    yeni filmde chow 2047'de kalırken 2046 numaradaki kadınlarla olan ilişkilerini izleriz. bu sefer ilk filmdeki naif chow yoktur. ilk filmin hayranlarının suratına tokat gibi çarpan, kumar-kadın-alkol üçgeninde hayatını sürdüren bıyıklı bir çapkın vardır. artık ilk filmdeki 2046'yı geride bıraktığını düşünürüz başlarda. onun yerine yeni 2046 ve yeni kadınlar geçmiştir. chow artık bir basamak ilerde 2047'dedir. ama 2046 numaradaki kadınlara bağlanmaktan hep kaçınır. bu odada gördüklerimiz ikinci bir tokat gibi yüzümüze çarpan sevişme sahneleridir çoğunlukla.

    aralarda 2046 adlı tren ve tek yolcusuyla ilgili bir öyküyü izleriz. 2046 hatıralarını arayanların mekanıdır. chow burada yeni bir aşkta eski aşkını arar ama bulamaz. çünkü kimse sizi ilk gibi anlamaz. ne kadar benzerse benzesin siz de kimsede onu yeteri kadar bulamazsınız.
    o yüzden aklınızı başınıza alın elinizdekinin kıymetini bilin.
    --- spoiler ---
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap