• prens aemond targaryen yada bilinen adlarıyla tek göz aemond ve akraba katili aemond, targaryen hanesi'nin bir üyesidir. kral viserys ı targaryen ile kraliçe alicent hightower'ın oğludur. ağabeyi aegon, erkek kardeşi daeron'dur. ejderha sürücüsüdür ve ejderhası vhagar'dır.

    görünüş ve karakter
    aemond üvey yiğeni lucerys velaryon'la kavga etmesi sebebiyle on yaşında gözünü kaybeder. eksik gözü yerine safir koymuştur. altın siyah renkte zırh giyer. öfkeli ve merhametsiz bir çocukluk geçirir, sonunda vahşi ve inatçı olur.

    tarihi
    doğumundan sonra, aemond'un ağabeyi aegon'un boyunun yarısında olduğu ancak öfkesinin iki katı olduğu söylenir.

    sör leanor velaryon'un cenazesinin ardından kral viserys ı targaryen aemond için bir ejderha yumurtası olup olmadığını ve ejderhaya binerek kadar cesur olduğunu test etmeyi düşündüğünden oğlunu ejderha kayası'na gönderir. laena velaryon'un ölümünden beri binicisi olmayan vhagar'a binmeyi isteyen aemond cesaretini ancak bu şekilde kanıtlamayı planlar ve dünyadaki en yaşlı ve en güçlü ejderha için iddiasını koyar. bu sırada üç yaşındaki üvey yiğeni joffrey velaryon tarafından yakalanır ve fark edilmemesi için onu ejderha pisliğinin içine atar. daha sonra joffrey'in ağabeyleri jace ve luke kardeşlerini kurtarırlar ve luke hançeri ile aemond'a saldırarak gözünü çıkarır. kraliçe alicent oğlu aemond'un gözüme karşılık luke'un gözünün çıkarılmasını ister ancak aemond gözü yerine vhagar'ı ister.
    gözünü kaybetmesine rağmen prens aemond, kral muhafızları lord kumandanı sör criston cole tarafından yetiştirilerek usta bir savaşçı olur.

    babası kral viserys ı targaryen öldüğünde on dokuz yaşındadır. ağabeyi kral aegon ıı targaryen'in tarafında yer alır, ejderhaların dansı boyunca vhagar'ı sürer. metresi alys nehir'dir.

    savaşın başında sadakatlerini almak için fırtına burnu'nda, lord borros baratheon'un kızlarından biri ile nişanlanır. aynı amaç için yardımları siyahlar için almak isteyen lucerys ejderhası arrax'ın sırtında kaleye gelir. aemond yiğenini öldürmek için bir fırsat yakalar ve sonunda akraba katili unvanına sahip olur.

    daha sonra uyku kalesi savaşı'nda kardeşi aegon ıı targaryen'le birlikte rhaenys targaryen'i öldürür. ancak aegon ağır yaralanır ve düzelene kadar bir yıl boyunca aemond kardeşi yerine diyarın koruyucusu ve vekil prens olur. fatih aegon'un demir ve yakut tacını takar ve kendisine kardeşinden daha fazla yakıştığını söyler.

    vekil prens aemond ve kral eli sör criston cole, harrenhal'daki prens daemon targaryen'in üzerine gidecek bir ordu toplar. ordu yürüyüşe geçtiğinde daemon'un casusları haber verir ve savunmasız kral'ın şehri'ni ele geçirir. yeşiller göl kıyısı savaşı'nda yenilgiye uğramıştır, sonradan prens aemond ile vhagar nehir toprakları'nı yakmak için ayrılmıştır. ejderha olmadan kasap balonu'nda savaşan sör criston cole savaşı kaybeder ve ölür.

    prens daemon targaryen ejderhası ceraxes ile birlikte harrenhal'da on üç gün aemond'un nehir toprakları'nı yakmasının bitmesini bekler. sonunda aemond hamile alys'le birlikte gelir. harrenhal'da yapılan savaşta her iki ejderha sürücüsü ve ejderhaları ölür. aemond'un cesedi, göle batmış bir halde vhagar'a bağlı ve gözünün olması gereken yerde kara kız kardeş adındaki kılıçla bulunur.

    alıntılar
    “ bir göze kaybetti ve bir ejderha kazandı, adil bir değişim sayılırdı. ”

    kaynak
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap