8 entry daha
  • binlerce gereksiz iyimser yazarin bulundugu ülkemizde, birkac tane daha örnegi olmasi gereken yazar.

    ve evet, ekonomi romantik yada karamsar olunabilen bir daldir. ekonomi bir bilim degildir. cünkü bilim evrensel gerceklerle ugra$ir. ekonomideki hicbir kural evrensel degildir, yasa ismi verilen maddeler, piyasa kurallarini oturtmak icin bu adla anilir. 2ytl+2ytl=4ytl ama? diyecek yada bu tandansta cümleler israf edeceklere verilecek cevap; bu i$lemde kullanilan bilim fezanin her cm.sinde gecerli olan matematiktir, ekonomi degil. ülkemizde sanat kelimesinin anlami $arki türküye kaydigi icin, ekonomi bir sanattir da sacma olacak. illa ki "sosyal bilim" diyecegiz. halbuki sosyal bilimler, reel/normatif bilim olarak siniflandirilamaz. gavur ellerde bir ekonomi mastiri yaparsaniz; m.a. (master of arts) derecesi alirsiniz, m.s. (master of science) degil..

    bu entariyi ekonomi mevzuuna adadik du bakalim. ne diyorduk. evet, sayin civelek gibi gercekci yazarlara ihtiyac vardir. nasilsa birileri "dünya kupasina katildik, sahte rakilarin tamami ele gecirildi, heyyoo!" oyalamalariyla piyasayi idare edecektir.

    edit: amerika'daki top 100 okulun ekonomi programlarina gidin bakin bakalim ismi m.a. mi, m.s. mi! o kadar zaman (ogrenciligin yani sira) admission officer'lik yaptik, i$kembeden sallayacak olan biz degiliz.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap