9 entry daha
  • mimarların artık eğitim formasyonlarında bulunduğuna kanaat getirdiğim ukalalığın en çarpıcı örneği. hemen hepsinin "bize herkes bunu soruyor ne kadar salaklar" tribiyle şikayet ettiği, ama aslında gayet mantıklı olan bir sorudur.

    bir doktorun okulunu bitirince "estetik de yaparım by pass da yaparım mezun oldum lan ben" demesi, bir inşaat mühendisinin mezun olur olmaz "baraj da yaparım kanalizasyon da" demesi, tarihçinin "osmanlı da benden sorulur roma da" demesi ne kadar gülünçse bir mimarın ya da ukala bir mimar adayının "bize iç mimar mısın dış mimar mısın diye soruyorlar ne kadar salaklar. iyisi mi beni kimse anlamıyor bakışlarıyla taşkışlanın bahçesinde dolanmaya devam edeyim" demesi de aynı derecede gülünçtür.

    4 yıllık okulu bitiren bir mimar ne içtir ne dıştır. yapa yapa öğrenir, uzmanlığını alır, ya da ikisini birden yaparsa ikisini birden belirli yere kadar öğrenir. yatak odası tasarlamakla bina dış cephesini tasarlamak temelde aynı yeteneğe hitap edebilir ama uzmanlaşan kişi her zaman daha başarılıdır ve daha çok saygı görür. neyin kompleksi hala anlamadım.
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap