6 entry daha
  • rus sinemasının gurur kaynağı.

    son dönem holywood sinemasının, kullana kullana suyunu çıkardığı tüm görsel efekt numaralarının, rus yapımcılar tarafından, parası neyse veririz mantığıyla, kullanıldığı bir mülti-milyon dolarlık film. getirdiği hasilata bakılırsa, yapımcılar harcadıkları parayı çıkardılar.

    bu film, sanıım rus sinema sektörü açısından bir dönüm noktası olacaktır. rusyada yeni oluşmaya başlayan film endüstrisinin gelişimi için önemli bir filmdir. amerikan olan herşeye aşırı ilgili olan rus halkı da tamamen amerikan tarzı çekilmiş bu ve gelecekteki benzeri filmlere kuşkusuz büyük ilgi gösterecektir.

    filmin tarihi bir film olma iddiası da "maverick" ne kadar tarihi bir filmse, anca o kadadır. filmin verdiği tarih bilgisi, ortaöğretim okul kitaplarından öteye geçmez; hatta belki o kitaplar daha doyurucu olur. film, tamamen ucuz bir amerikan western filmi havasında; ruslar, beyaz şapkalı kovboylar; türkler ise, vahşi apaçiler rolünde.

    gerçi buna bi itirazım yok, ağdalı tarih filmleri yerine bu tip eğlencelik filmleri sinema keyfi açısından yeğlerim ancak filmin en büyük eksiği kanımca bu kadar pahalı prodüksiyona ve yapılan onca görsel efekte rağmen savaş sahnelerinin doyurucu olmaması. çok kanlı çatışmalara sahne olmuş plevne savunmasının çözülüşünün bile, maç çıkışı kavga eden gençler havasında perdeye aktarılmış olması hayalkırıklığı yaşatıyor.

    rusyada yaşayan türklerin ya da bir şekilde imkanı olanların en azından son dönem rus sineması hakkında fikir sahibi olmak açısından bile olsa izlemesi gerekir diye düşünüyorum.

    --- spoiler ---
    yalnız milliyetçi duygularını özgürce yaşama düşüncesinde olan arkadaşlara tavsiye etmiyorum. çünkü filmin sonunda biz kaybediyoruz; hem de çok fena
    --- spoiler ---
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap