9 entry daha
  • new york'un brooklyn nahiyesinde bulunan, michelin yıldızlı* steakhouse. 1887'de kurulmuştur. 130 yıldır tek yaptıkları şey et pişirmektir ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bu işi çook iyi yapıyorlar. rivayete göre; new york'ta bir restoranda yiyebileceğiniz en iyi eti burada yersiniz. yediğim etin bende bıraktığı etkiden sonra söyleyebilirim ki; rivayet doğru gibi. fakat peter luger'ın bir kötü tarafı var ki; bu mekana elinizi kolunuzu sallayarak gidemezsiniz. yer bulmak kolay değil. rezervasyon yaptırmanız gerekir. rezervasyon yaptırıp yer ayırtmak yer yer iki üç ay sonrasına verilen tarihlerle karşılaşmanıza ve iyi eti yerinde yeme hevesinizin yerle yeksan olmasına neden olabilir. tedbirli olmakta fayda var.

    siparişinizi verirken sadece etin ne kadar pişmesini istediğinizi belirtirsiniz. menüde et için seçenek yoktur. gelecek et bellidir. et dışındaki yan ürünler de en az et kadar iyi ve lezzetlidir. içecek menüsü de kalitelidir ve her bütçeye hitap edecek seçeneklerden oluşur. yaptığınız seçime göre, ete ödediğinizin on katını şaraba vermeniz mümkündür.

    pahalı değildir. ucuz da sayılmaz tabii. nusr-et ile fiyat konusunda kıyaslandığında nusr-et pahalı kalabilir. ürün ve hizmet kalitesi konusunda ise kesinlikle aynı kategoride yer alamazlar. şu başlıkta nusr-et'in adının anılması bile nusret için büyük lütuftur.

    benim gibi, konu et olduğunda kendini kaybeden biriyseniz ve bekleyemeyip rezervasyon saatinizden önce mekana gittiyseniz; peter luger'ın hemen yanında bulunan velvet lounge'da bir şeyler içebilirsiniz. bu mekan, peter luger için sırasını bekleyenlerden epey nasipleniyor gördüğüm kadarıyla.* peter luger'ın da barı mevcut ama benim gittiğim akşam aşırı kalabalık ve gürültülüydü. velvet, beklemek için çok daha sakin bir yer.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap