9 entry daha
  • 7.5 / 10

    filmekimi'nde gösterime giren 2 saatlik güzel film. konunun olağanüstülük / kurgu kısmı tatmin etmiyor ancak oyunculuklar ve karakterlerin günlük yaşantılarından kareler hoş. müziklerle bir araya gelince fazla tatlı sahneler ortaya çıkmış.

    --- spoiler ---

    - imdb'de konusu için fantasy yazdığından girmeden önce fantezi filmi diye dolanıyordum ortalıkta. çıkışta cidden fantezi filmiymiş dedim. ablada ne fanteziler varmış.

    - aşkın gücü ismiyle türkçe'ye çevrilmese iyiymiş. nasıl bir spoiler'dır yahu. bari sevginin gücü falan olsaydı.

    - kekçi çocuğa hem zenci hem eşcinsel düşmanı şeklinde bir vurgu olmuş ama abartıldığını düşünüyorum. tamam zencileri sevmemesi hoş değil ancak hemcinsin biri gelip senin de elini tutsa sen de atarlanırsın. senin bedenin senin kararın bir yerde.

    - filmin ilk yarısındaki kızın günlük hayatı ve kızla ressam amcanın arasındaki değişik ilişki sahnelerini çok sevdim. koltukta oturarak dans etmeleri favorimdi.

    - sanırım kızın anası da zamanında gönlünü bu creaturegillerden birine kaptırmış.

    - bir şey okuduktan / izledikten / dinledikten sonra bu bana ne kattı diye düşünürüm genelde. film sonunda düşündüğümde öğrendiğim: "bir şey dikkatini çekiyorsa, peşine düş. sana özel bir şeyler olabilir."

    - eliza'yı canlandıran abla* 41 yaşındaymış ancak fizik 20'liklere taş çıkartıyor.

    --- spoiler ---
452 entry daha
hesabın var mı? giriş yap