9 entry daha
  • satoshi kon un beyin yakmayan nadir filmlerinden sanırım. oldukça sakin ve insanı merak ettiren bir yapısı var. konunun işlenişi bana göre efsane olsa da günümüz hollywood sinemalarında çakmalarını görmek mümkün.
    senseinin ilk kez bu kadar duygusal bir yapıtını izledim ki japonlarca aşk konusu her daim önemli ve naif olarak görülmekte.

    görüntüsü çok güzel, sakın düşük çözünürlükte izlemeyin çamur gibi bir hal alıp izleme hevesini kaçırıyor. şarkılar aynı şekilde yine oldukça güzeldi. bazı bazı arka plan sahnelerinde gülmekten yerlere yatıracak çizimler yapmışlar ki arka planları çok önemseyen ben görünce daha dikkatli izlemeye başladım.

    --- spoiler ---

    anime film boyunca chiyoko nun hayat hikayesini izliyor gibi gösteriliyor ama aslında elinde anahtarla her daim aşkını kovalamakta. biz chikoyo nun aşkını izlerken hayatını da öğrenmiş bulunuyoruz. sonsuz aşk teması her daim hoşuma gitmiştir. chiyoko evlense dahi aşkından vaz geçmiyor, kocasına rağmen anahtarı aldığı adamı aramaya devam ediyor. bence bu muhteşem, bir o kadar acıklı, bir o kadar da kabul edilemez bir durum. biraz leyla mecnun olayı gibi. bulamayacağını artık bilse de aramaktan vazgeçmek için bir sebepte bulamıyor.
    --- spoiler ---
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap