567 entry daha
  • an itibariyle neon genesis evangelion'un son bölümlerini izliyor gibiyim. iç konuşmalar, hesaplaşmalar, gizli örgütler. muhtemelen son bölümlerini anlayamayanlar için end of kurtlar vadisi (bkz: end of evangelion) gibi sinema versiyonları çekilecek muhtemelen.
    edit:
    biraz daha ayrıntılı olarak:
    öncelikle karakterler
    shinji ikari: polat alemdar
    gendo ikari: mehmet karahanlı
    rei ayanami: elif eylül
    sohryu asuka langley: safiye karahanlı
    neon genesis evangelion ilk bölümlerinden itibariyle insanda normal bi mecha gibi duruyordu. aynen kurtlar vadisinin basit bir mafya dizisi görünümünde olması gibi. sonra her ikisinde de karakterleri oturtmaya başladık. her birinin kendi kişiliği vardı. olaylar gitgide karmaşıklaşıyordu. her bölümde birkaç cevap buluyorduk. ama bu aklımızdaki soruları azaltmaktansa çoğaltıyordu.
    kıtalar ötesinden asuka geldi. patavatsızdı. farklı bir kültürden gelmişti. sonra safye geldi. aynen farklı bi kültürden gelen patavatsız kız.
    nge'de nerv vardı. bizim konseye karşılık sanki. bi de arada gendo ikari'nin muhatap olduğu daha üst bi konsey bulunmaktaydı. bunlar konuşuyorlardı aralarında ama biz anlamıyorduk. çünkü bilmiyorduk amaçlarını. çok sonraları öğrendik human instrumentality project diye bişi olduğunu. ve kurtlar vadisinde illuminati ile karşılaştık. aklımıza direk gendo'nun o hesap vermeleri geldi. gözlüklerin parladığı karanlık mekanlar.
    sonra öldürdüler baronu, aynen nerv'nun yerlebir edilmesi gibi.
    aklımıza shinji geldi. kendi başına bir çocuk iken büyük sorumluluk almıştı. belki bunları rei için yapıyodu belki de babasından gelen genlerin etkisi vardı. polata döndük ardından. onun da kendine göre hedefleri vardı, babasının hazırladıklarını, aslında neler çevirdiğini bilmeden.

    böyle daha binlerece nokta ama şimşekler nedense bu bölümde çaktı. başkalarında da çaktığını görmek sevindirdi. belki deliyim ama hangimiz bazen değiliz ki.
3527 entry daha
hesabın var mı? giriş yap