4 entry daha
  • napoli'den amalfi'ye giderken kullanılan bir güzergahın geçtiği inanılmaz dar ve virajlı, çift yönlü yolların sahibi, kendisinden çok daha küçük la scala kasabasına yakın, çok güzel bahçeleri
    olan bir kasaba.

    girilen bahçelerde, müze şatolarda harika bir deniz manzarası eşliğinde süper bir peyzaj izleyip, klasik müzik dinleyebiliyorsunuz açık havada dolaşırken...cennet böyle bir yer olabilir mi diye aklınızdan geçebiliyor.

    ancak yollara gerçekten dikkat...italyan sürücüler o daracık yollarda bile oldukça hızlı araba kullanıp, yılan gibi kıvrılan virajlarda arabanızla temkinli giderken, kornaya basarak taciz edebiliyorlar ufak arabalarıyla. bir de o dar yolda sağa sola parkeden arabalar var ki evlere şenlik, ortada ip gibi ince bir yol kalıyor çift yöne açık.

    ravello bizim için de dünyada ilk trafik kazamızı yaptığımız yer ünvanını aldı karanlıkta ilerlerken. ancak halk o kadar alışık ki bu duruma gayet rahatlar, gülümsüyorlar bildiğiniz, hatta ya beni de şuraya bıraksanız fln diyorlar 10 dk sonunda* yeter ki çat patta olsa ingilizce konuşacak italyan bulun kendinize ortamda*.

    eğer amalfi'ye gidecekseniz alternatif yolu kullanarak en azından bu kasabanın yollarını pas geçebilirsiniz napoli'den. amalfi'den kalkan otobüslerle gelmek hem daha az riskli, hem yolu izlemek için daha keyifli olabilir.
hesabın var mı? giriş yap