• prens duncan targaryen ile evlenen ve gerçek olmadığı halde children of the forest soyundan geldiğini iddia eden asoiaf karakteri.

    serideki önemi, en yakın arkadaşı olan ghost of high heart namıdiğer woods witch'in kehanetleri ile westeros'da neden olduğu kaostur. vadedilen prensin rhaella targaryen ile aerys*targaryen'in soyundan geleceği kehanetinde bulununca babaları bu iki çocuğunu evlendirmiştir. rhaegar targaryen de bu sebeple başta kendisini azor ahai sanmış, sonrasında ise vadedilen prensin çocuklarından biri olacağına karar vermiştir.*

    ghost of high heart'ın ikinci vukuatı ise summerhall faciasında aldığı roldür. aegon targaryen ve sir duncan the tall'un da aralarında olduğu yüzlerce kişinin yanarak can verdiği facia esnasında kendisi de oradadır. muhtemelen bir kehanet ya da büyü ritüeli ile summerhall faciasına sebebiyet vermiştir.

    dolayısıyla jenny of oldstones'un serideki önemi, ghost of high heart'ı saraya sokması ve kehanetleri ile targaryen hanedanlığına yıkım getirmesine neden olmasıdır. zaten prens duncan targaryen ile evlenerek onun önceden ayarlanan lyonel baratheon evliliğini de bozmasına ve babası ile arası açıldığı için taht hakkından feragat etmesine sebep olmuştur.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap