21722 entry daha
  • açılın, sezonla ilgili spoiler içeren tahmin sallıyorum.

    bölümü netten canlı izleyip diyaloglardan sıkıldığımı yazmıştım evvelce.
    bugün sağlıklı kafa ile oturup tekrar izledim. hani kaçırdığım bi yer olduysa diye.

    bak,
    buradan sonrasını okuyacak olan
    sana söylüyorum.
    ileriye dönük tahminimdir.
    sızan senaryo falan değil.
    neyse,

    --- spoiler ---

    bu bölümde olan 2 gariplikten kıllandım.
    varys denen kel herif fısıltı gazetesinin westeros'taki sahibi sayılır.
    onun bilgisi olmadan kuş uçmaz.
    bu adamın istihbari bilgisi neden yok sayılıyor sürekli son sezon?
    deniz aşırı bölgede dahi gün be gün istihbarat alan adam bakıyorsun ana karada olmasına rağmen hiç bir boktan haberdar olamıyor.

    bu cepte,

    jon ve davos'un dragonstone'a gelişi esnasında çoğumuza göre "ehe ehe, davos'ta ağzının dadını biliye, hemen missandei'ya yazdı yavşadı ayaküstü" şeklinde baktığı olaydan kıllandım.
    malum son 2 bölümde khaleesi'nin başı bitten götü sikten geri durmuyor*. sürekli bir yenilgi, kuvvet kaybı, durumu var. cersei ve tayfası neticede müneccim değil. daenerys ve şürekasının ne bok yediğine dair mutlaka istihbari bilgi alması lazım. e dışarıdan gelen jon'un kings landing'te olup bitenleri bilmiyo,*** hoş bilse de zaten skinde değil. white walkers diyo, wall diyo, night king diyo hepimizi skecekler matmazel diyo dragonglass diyo başka bi bok demiyo. üstelik zaman örgüsüne göre olup bittikten sonra dragonstone'a geldiği için hain klasmanına girmiyor. eh, yara greyjoy, ellaria sand ve olena martell'in* de hain olmadığını söyleyebiliriz geldikleri durum itibariyle. geriye kalan varys, tyrion, grey worm ve missandei ki grey worm'de casterly rock olayında göte gelen ekipte olduğundan o da çıkıyor bu teori kişilerinden.
    geriye kalıyor daenerys, tyrion, varys ve missandei.

    daenerys kendini cersei'ye jurnalleyemeyeceğine, varys'in pasifize edilen halinden ötürü hiç bir boktan haberdar olmayışına, tyrion'un zaten karşısında olduğu ve vurun kellesini diye cersei'ye jurnalcilik yapamayacağı gerçeklerini gözetirsek;

    hah işte davos'un bu noktadaki çıkışının önemi burada zırtlıyor.
    şöyle ki;

    davos dediğin adam karamürsel sepeti değil. haritada neredeyse basmadığı ayak gitmediği yer yemediği yarak kalmamış bi abimiz. sürekli olarak kendini geliştirdiğini, olanı biteni mal gibi seyretmediğini, en azından biz izleyiciler perspektifinden bakmadığını fark ettik. hatırlarsanız okuma yazmayı çok olmadı sökeli.
    ne diye giriyor muhabbete,
    d: where are you from? i can't place the accent. (nerelisin bacım, aksanını çıkaramadım)
    m: i was born in the island of naath (naath adasında doğdum)
    d: here it's beautiful down there, palm trees and butterflies, haven't been myself. (ha aşşaa tarafta, güzel yer, palmiyeler kelefenkler falan, hoş ben gitmedim ama)
    m:....

    d: this place is changed(buralar eskiden hep dutluktu minvalli bi söylem jon'a)

    şimdi bu sahne sonunda missandei oralı bile olmuyor. adam kendi ağzıyla söylüyor, neredeyse her yeri bilirim, her yerde bulundum,
    senin toprakları anlamadım, aksanını da anlamadım, hele bi de bakem nerelisin yegenim.
    sen mihmandar olarak en azından mütekabiliyet için bi sor nerelisin falan fıstık, veya bi cevap ver. nitekim missandei sahnede cacık bi gülümseme sonrası suratını ekşiterek uzuyor.

    işte bu yüzden daenerys eğer içeriden satılıyorsa geçen haftaki bölümde herkesin memelerine tav olduğu bu gacı sayesinde satılıyordur savımı ortaya atıyorum.
    bunu destekleyici unsur da şu, senaristler çakal olabilir, paraya göre hikayeyi uzatıyor veya kısa tutuyor da olabilir ama aptal değiller. düşün 2 savaş için 10 dakika ayrılmadı. yani hiç bir bokun gereksiz yere olmadığı, mutlaka bi yerlere bağlandığı olaylar dönüyor. şimdi bu adamlar hiç gereği olmayan bir muhabbeti durduk yerde bu vakit darlığında ortaya atmazlar. üstelik hani 2 manga 1 takım falan değil, daenerys'in ordusunun çoğunu ve deniz filosunu kaybettiği savaşlar. biz ne gördük, bariz karşı istihbarat ile alınan counter ops ile derdest edilen dani müfrezeleri. başka açıklaması olmayan olaylar bunlar. ve hepsi de içeriden bi satış olduğunun göstergesi.

    o yüzdendir ki sevgilil essos'lular, eğer daenerys'in yanında bir hain çıkarsa ve bu missandei olursa çok şaşırmayın derim.
    --- spoiler ---

    cercei değil la cersei olacak, ramblin man'e teşekkürler.
20581 entry daha
hesabın var mı? giriş yap