• türkçeye su adamı olarak çevrilmiş, 1928 yılında yayımlanan alexander belyaev kitabıdır. klasik bilimkurgu eserleri arasında sayılmaktadır. türkçesi mayıs 2017'de ithaki yayınlarından çıkmıştır.

    alexander belyaev'in erken dönem eserlerinden su adamı'nda okuru okyanusların o vakitler henüz keşfedilmemiş büyülü derinliklerinde naif bir yolculuğa çıkarıyor.

    --- spoiler ---

    deniz şeytanı, buenos aires'teki balıkçıların korkulu rüyası haline gelmiştir. gece vakti denizden gelen tuhaf sesler ve yaşanan bazı olaylar, efsane mi gerçek mi bilinmeyen deniz şeytanının sırrını ortaya çıkarmayı elzem kılar. denizanası adlı teknenin sahibi, inci avcısı pedro zurita işte tam burada devreye girer: deniz şeytanını yakalayacak, onun yeteneklerinden faydalanıp inci avu için kullanacak ve zengin olacaktır.

    bilimin incelikli yaratımı, ne insan ne de balık olan saf ihtiandr ise hem daha önce hissetmediği, insana ait duygularla tanışmak hem de insanın zalimliğinden kendini korumak zorundadır.
    --- spoiler ---

    bilimin sınırları, etik tartışmaları, inanç ve insan doğası üzerine yazılmış en güçlü metinlerden biri olan roman, okura derinlikli bir hikaye sunuyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap