• warhammer evreninde, savaş, kan ve onur tanrısı. orjinalde diğer kaos tanrıları ile birlikte eye of terror denilen bir paralel boyutta var olan ve insanların ölümsüz imparatoru tarafından burada kalması sağlanan khorne, memnun edilmesi zor, kana susamış ve savaşa aç bir varlıktır.

    inanları tarafından kafataslarından oluşan bir dağın tepesinde yine kafataslarından yapılmış bir tahtta otururken betimlenen khorne, onlardan savaşa alanından sürekli yeni kurbanlarla dönmelerini bekler. zira inanca göre onun adı anılarak öldürülen her şanssız ruhuh kafatası onun tahtını süslemektedir. taraftarları onun adı ile kan akıtır ve onun için ölmek hizmetin sonu demek değildir. "blood for the bloodgod, skulls for the throne of khorne." deyişi buradan gelir.

    ama khorne kendisine getirilen ruhların ne şekilde elde edildiği ile de ilgilenir. zira savaş alanında kurnaz taktikleri takdir etse de, savaş alanı dışında hile ve hurda ile elde edilen ruhların bir anlamı yoktur. bu yüzden ölümlü ruhları günaha çekmek için kandırmakta her yolu deneyen, en küçük kardeşi ve en genç kaos tanrısı, kaos'un prensi slaanesh, khorne'un en büyük düşmanıdır.

    khorne güçlüdür ve asla yok edilemez zira insan hırsının önünde sonunda geleceği nokta olan savaşla beslenen bir güçtür. savaş yok olmadan ortadan kalması da imkansızdır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap