9 entry daha
  • bizans tarihi öğretilmiyor deniyor da sadece bizans tarihi mi? türk eğitim sisteminde öğrencilere türk tarihi dışında hangi tarih öğretiliyor? içinde türkler yok diye ikinci dünya savaşı bile doğru düzgün anlatılmıyor, öğretilmiyor.

    eğitim sistemimizde öğretilen/aşılanan tarihin özeti; "osmanlı kuruldu hızlı bir şekilde çok güçlendi, süper güç oldu tüm dünyada sözü geçti daha sonra tüm dünya osmanlı'ya/türk'e/müslüman'a düşman oldu, bu nefretle tüm dünyanın tek derdi osmanlı oldu ve tüm güçlerini osmanlı'yı parçalamak için uğraştılar ve en sonunda parçaladılar, atatürk geldi tüm düşmanı yendi dünyayı dize getirdi bu güzel ülkeyi bizlere verdi." işte liseye kadar verilen tarih eğitiminin özeti bu. ve bu eğitim sistemi öğrencileri öğretirken merak ettirmeye değil nefret ettirmeye, kin oluşturmaya yönelik. bu eğitim sistemine maruz kalan ve etkilenen bir öğrenci otomatikman tüm dünyaya düşman gözüyle bakması anormal değil..

    dünya bizden ibaret değil, tarih çeşitlendirilerek anlatılmalı. bir avrupa, bir asya, bir orta doğu tarihi en azından yüzeysel de olsa anlatılmalı öğrencilere merak ettrilmeli.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap