9 entry daha
  • insanın kanını kaynatan çekici bir şarkı gibi görünse de aslında bir pedofili eleştirisidir. şarkıda bir karakterin monoloğunu dinliyoruz, ki bu karakterin morrissey'in öğretmenlerinden biri olduğunu düşünüyorum çünkü zaten okulla, öğretmenleriyle derdi olduğunu gerek röportajlarında gerekse diğer şarkılarında çok net ifade etmiş. ayrıca bu karakterin öğretmen olduğu ve öğrencileri üzerindeki otoritesinden cinsel bir haz duyduğu da "ı crack the whip and you skip but you deserve it." dedikten hemen sonra "..and in your scholarly room, who will swallow whom?" demesinden ya da ''a boy in the bush
    ıs worth two in the hand. ı think ı can help you get through your exams. oh, you handsome devil..." demesinden rahatça anlaşılıyor. taciz edilen tüm öğrencilerin özellikle erkek olduğu gibi bir ima da çıkıyor metinden çünkü metinde verilen tek cinsiyet erkek.
    ben şarkının sonunda karakter dahil her şeyin blurlandığını düşünüyorum. aynı karakterle karşı karşıya değiliz fakat kiminle karşı karşıya olduğumuz da belli değil tıpkı öğretmenin bu kadar iğrenç şeyler düşünürken böylesine sofistike bir dil kullanması ya da şarkının pedofili ve çoğu kişi tarafından pedofiliden bağımsız olarak bile iğrenç bulunan homoseksüel erotizm arasında gidip gelirken dinleyen herkese seksi gelmesi gibi. edebiyat tam da bu değilse, nedir? işte morrissey, handsome devil'ın ta kendisi!
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap