6 entry daha
  • kısa, hastalıklı hayatı boyunca, albert desalvo'ya birçok lakap takılmıştır. yirmili yaşlarının sonlarında ona "ölçü alan adam" denilirdi. bir mankenlik ajansı için model arıyormuş gibi kapı kapı gezen bir cinsel tacizciydi. kapıyı açan kadınlardan birisi ona kanıp da içeri alacak olursa, bir mezura çıkartıp kadının ölçülerini almaya başlar, böylece kadının orasını burasını elleme fırsatı yakalardı.

    kısa bir hapis süresinden sonra birkaç yıl içinde, cinsel tacizlikten tecavüze terfi edip 1960'ların başlarında, iki yıllık bir sürede, new england'da yüzlerce kadına saldırdı. bu süre içinde "yeşil adam" diye anıldı, çünkü suç işlerken yeşil içki kıyafetleri giymeyi tercih ediyordu.

    ancak onun üçüncü lakabı, ona sonsuz ününü kazandırdı. 1962'de desalvo "boston canisi" olarak tanındı ; on sekiz aylık bir dehşet hükümranlığı boyunca on üç kadını vahşice öldüren, tatlı dilli bir sadistti.

    manyaklık ölçüsünde vahşi bir yetiştirilmenin ürünü olan desalvo, sadizmin zevkine küçük yaşlarda varmıştır. çocukluğunda en hoş geçirdiği zamanlar, aç bir kediyi bir köpek yavrusu ile bir portakal sandığına kapatıp kedinin, köpeğin gözlerini çıkarmasını seyretmekti. ordudayken evlendi bir koca ve baba olarak, amerikan tarihindeki en korkunç suçları işlerken bile, oldukça normal bir görüntü sergilemeyi başardı.

    ilk cinayetlerini yaşları biraz daha ileri olan kadınları öldürerek işledi. hepside katillerini kendi rızalarıyla evlerine almışlardı. güzel konuşan, tatlı dilli desalvo bir tamirci olarak içeri girmekte hiç zorluk çekmiyordu. kadınlara tecavüz edip onları boğmanın yanında, cesetleri tahrip etmekten hoşlanıyor, cinsel organlarına şişeler, süpürge sopaları sokuyordu. kurbanıyla işini bitirdikten sonra onu boğmak için kullandığı şeyi büyük ve süslü bir fiyonk halinde kadınların çenelerinin altında bağlayarak tuhaf imzasını atıyordu.

    1972'nin sonuna doğru desalvo'nun iş görme biçimi birden bire değişti. daha genç kadınları avlamaya başladı. ve cinayetleri dahada dehşet verici ve tuhaf olmaya başladı. bir defasında, kurbanı yaklaşık yirmi defa bıçaklamıştı. diğer bir seferinde ise, cesedi yatağın baş ucuna dayanmış bir şekilde, boynunda pembe bir fiyonk, cinsel organında bir süpürge sopası ve sol ayağına dayalı bir yeni yıl kartı ile bırakmıştı.

    en sonunda desalvo "boston canisi " cinayetlerinden değil, "yeşil adam" tecavüzlerinden yakalandı. eyalet akıl hastanesinde kaldığı sırada, başka bir hastayla konuşurken kadınları boğması hakkında övünmeye başladı. ancak o zaman yetkililer, bilmeden bu korkunç katili yakalamış olduklarını anladılar.

    sonunda desalvo "boston canisi" suçlarından ceza almadı. avukatının yaptığı bir pazarlıkla desalvo, idam sandalyesinden kurtulup "yeşil adam" tecavüzleri için ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. ancak bailey'nin çabalarının desalvo'ya pek yararı dokunmamıştı. kasım 1973'de başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
hesabın var mı? giriş yap