111 entry daha
  • 1. uçak gemisi bir saldırı silahıdır.

    2. türkiye cumhuriyeti emperyalist amaçlar güden bir devlet değildir dolayısıyla saldırı silahına ihtiyacı yoktur.

    3. uçak gemisi tek başına gezemeyen yanında mutlaka denizaltı, fırkateyn ve diğer destek gemilerinden oluşan bir görev gücü ile gezmesi zorunlu olan bir silahtır. uçak geminize bağlayacak ekstra gemilerinizin olması şarttır.

    4. uçak gemisinden kalkış, iniş yapabilen uçaklar bellidir. şu anda ingilizlerden ikinci el harrier alamayacağımıza, ruslardan üretilmeyen mig-29k almayacağımıza veya amerikalılardan ne zaman üretileceği belli olmayan f-35c alamayacağımıza göre hangi uçakları uçuracağımızı da bulmamız lazım.

    5. yerli tfx'in uçak gemisi versiyonunu yaparız diyecek olan aktrollere hemen yanıt verelim, sen daha önce karadan kalkacak versiyonunun tasarımını bitir ardından uçak gemisi versiyonunu hazırlarsın. bu arada uçak gemisi olayında normal kara şartlarından farklı tasarım süreçleri var ona göre bir ayar çekilmesi lazım hemen olacak iş değil yani aslan parçaları.

    6. uçak gemisinin konvansiyonel tahrikli mi yoksa nükleer enerji tahrikli mi olacağına da bir karar verilse iyi olur. konvansiyonel olursa mazota bağlısın işletilmesi bakımı ucuz ama harekat sığası dar olur. nükleer olursa harekat sığası geniş ama kol gibi de bakım masrafı olur. üzerine sos olarak da radyasyon riski mevcut elbette.

    7. uçak gemisinin komutası kimde olacak? bazıları için askeri konular red alert oynamak gibi gelse de türk deniz havacılığı muharip jet işletilmesi konusunda kesinlikle tecrübesizdir. gemi üzerindeki filoların hava kuvvetleri sorumluluğunda olması da uygun bir durum değil çünkü deniz havacılığı karasal üslere sahip hava kuvvetlerinin işletilme mantığına terstir. ayrıca tsk'nın içindeki kuvvetlerin birbiriyle yetki çatışmaları meşhurdur. dolayısıyla organizasyon sorunu çılgın bir sorun olarak karşınızda olacak şimdiden planlamaya başlasanız iyi olur.

    8. uçak gemisi stratejik bir silahtır ve bir çatışma anında geniş hareket alanına ihtiyaç duyan ciddi bir hedef haline gelir. ben bunu göze alıyorum derseniz eyvallah.

    9. ıvır zıvır ülkelerdeki 10-15 uçak taşıyan uçak gemileri gibi bir uçak geminiz olsun diyorsanız bu çok saçma bir yatırım olacaktır. onun yerine 3-5 tane daha fazla tanker uçak ve bir-iki filo uçak alınarak istenen silahlı caydırıcı güç rahatlıkla sağlanabilir.

    10. ha ama başta da dediğimiz gibi red alertcilik oynamayı seven bazı çevreler sırf gösteriş amacıyla bu işe girişebilirler. nasılsa bizlerin vergilerimiz üzerinde herhangi bir söz hakkımız olmadığı için o gemi kütür kütür satın alınır biz de anca buralardan itiraz eder sonra da sesimizi keseriz.

    edit: üstte ve altta 2 tane yazar füze örneği vererek uçak gemisi edinmenin haklılığını ispatlamaya çalışmış! sadece bu durum bile konu hakkında ne kadar az bilgi sahibi olduklarını gösterir. siz füze atmak istiyorsanız deniz savaşı doktrininizi ona göre yazar ve kuvvet planınızı öyle yaparsınız. saratoga'nın muavenet'e "yanlışlıkla" attığı füzeler self defence weapon denilen uçak gemisinin kendini savunma silahlarıdır ve kısa menzilde kullanılır. bu tip füzelerin benzeri her savaş gemisinde olabilir. bununla birlikte rusların hazar denizinden attığı füzeler sovyet deniz savaşı savaşı doktrinine göre dizayn edilmiş ve bu mantıkta kuvvet yapısına (yani gemi türüne) sahip olan rus donanmasının kullandığı füze destroyerlerinden atılan füzelerdir. yani şunu anlatmaya çalışıyorum:

    eğer füze atmak istiyorsanız füze atabilen ve o iş için yapılmış gemileri alırsınız, uçak gemisi değil.
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap