5 entry daha
  • arthur schopenhauer tarafından yazılmış olan, içinde hayatta daimi mutluluğun formülünü bulunduran kitap. elimden geldiğince sizlere anlatmaya çalışayım.

    hayatta mutluluğun sebeplerini üç ana bölüm ayırmış. kişisel sebepler, sosyal sebepler ve maddi sebepler.
    maddi sebepler sahip olduklarımızdır. oldukça olsunlar isteriz bunun bir sınırı yoktur. maddiyat bu sebeple ebedi mutluluğu getirmez.
    sosyal sebepler ise diğer insanlarla olan ilişkilerimiz,sosyal konumumuz gibi konulardır. maddi sebeplere göre daha stabildir sosyal sebepler. lakin buradaki mutluluk diğer insanlara bağlıdır. yani bu da kesin sonuç değildir.
    ve üçüncüsü beden, akıl ve beslenmeden oluşan kişisel sebepler. beslenme derken yediğimiz yemekten, içtiğimiz alkole oradan da uyuşturucuya kadar olan her şeyi kastediyorum. her zaman ufak ufak almak lazım ama daimi mutluluğu burada ararsak obeziteden eroinmanlığa kadar bağımlılık türleri var. dikkatli olmak lazım. beden de spor yapmak, sevişmek ve hatta savaşmak gibi insanın anı yaşadığı aktivitelerdir. yaşlılık büyük bir çoğunluğumuz için adrenalin sporlarına engel oluyor zaten. akıl ise dışa bağımlılığı en az olan, sonsuz kaynağa sahip bir mutluluk sebebidir, kullanmasını bilene. sanat, din, bilim ya da en basitinden hayal kurmak. daimi mutluluğu arıyorsanız eğer çözüm aklınızda.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap