5 entry daha
  • şeker ve su çırpılır. un, kabartma tozu, ve bir çay kaşığından az tuz eklenir, karıştırılır. kıvamı milkshake gibi olunca kalıba dökülür ve pişirilir.
    oranlar şöyle: 1 şeker, 2 su, 2 un. yani yüz litre şeker, iki yüz litre su, iki yüz litre un.
    eğer yağ eklemek istiyorsan eklediğin suyun dörtte biri olmalı. yüz litre şeker, yüz elli litre su, elli litre yağ, iki yüz litre un. ben keki yumuşak değil de sert sevdiğim için yağı çok az kullanıyorum. çünkü yağ için sıvı yağ kullandığım için kek cıvık oluyor.
    margarin işlevini yerine getirmesi için vegetable ghee veya vita bitkisel margarin kullanıyorum. yumurta için ise bir çay kaşığı nişasta kullanıyorum. haşlanmış ve püre haline getirilmiş soya fasülyesi önerebilirim, çünkü hiç bir tadı olmadığı için kekin tadını bozmuyor. tabi yumurtanın verdiği tadı hiç bir ürün veremez. ancak ben soya kullanmıyorum. çünkü kokusundan rahatsız oluyorum.
    yumurta ve süt kullanılmadığı için klasik kek tatmini yaşanmaz. bu yüzden sade kek yerine limonlu, kakaolu, tarçınlı gibi aroma ağırlıklı kekler yapılırsa yumurta ve süt tadının eksikliği hissedilmiyor.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap