13 entry daha
  • afyon cezaevinden tanıdığım mafya babası. koridorda rastlaştıkça selamlaşırdık. siyasî olduğumu sanırım biliyordu.

    mafya lider ve üyeleri genellikle it (bozkurt filan da deniyor) rozeti takarken kendisinin yakasındaki atatürk rozeti dikkatimi çekmişti. yılın 1997, dönemin 28 şubat dönemi olduğunu ekleyeyim de kemalistler rahat bir nefes alsın. yurdum mafyası işini bilir. dönemin geçerli rozetini de.

    kendisiyle bir cinayet ve ekmek kadayıfı hatıram var:

    yıl 1997 idi yanılmıyorsam. yanılıyorsam da 1996 sonları filandır. afyon cezaevinde kaldığımız 10. koğuşun demir kapısı açıldı, bir tepsi kaymaklı ekmek kadayıfı uzatıldı içeriye. sedat şahin dışarıdan getirtmiş, bütün koğuşlara dağıtılmasını istemiş.

    kadayıfı yerken, açık olan tv'den haberleri izliyoruz. bir mafya cinayeti. benim daha önce adını duymadığım ama belli ki namlı bir mafya reisi, istanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüş.

    olağan şüpheli olarak "daha önce aralarında husumet bulunan sedat şahin..." lafı kulaklarımdan girerken, çatalın ucundaki tatlıyı tabağa geri bıraktım. ağzımdakini de tükürdüm. belli ki tanımadığım -bakın adını bile hatırlamıyorum- bir insanın öldürülmesini kutluyorduk. o gün bunun olacağını bilen sedat şahin önceden o gün için kadayıf siparişi vermiş, olay tv haberlerine düşmeden haberini alıp tepsileri koğuşlara dağıttırmıştı.

    o gün bu gündür ekmek kadayıfı yemedim.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap