7 entry daha
  • bireylerin dil becerilerine göre bir sınıflama sistemi vardır. a1-a2-b1-b2-c1-c2 şeklinde yapılan sınıflama bu çerçeveye aittir. yalnız sınıflamalar arasında sert çizgiler olmadığı için, bir bireyin dil seviyesi, aralık vererek belirtilmelidir. ör: "x'in ingilizcesi a1 ile a2 arasındadır."
    her bir seviye için beceri tanımlamaları yapılmıştır. bu duruma bir örnek şu olabilir: "a1 seviyesinde bir birey basit ifadeler ile selamlaşıp, kimliği ile ilgili basit soruları cevaplayabilir." her seviye için bunun gibi birçok beceri mevcuttur. bu becerilerin tamamını edinmeden bir sonraki seviyeye geçmemeniz gerekmektedir. örneğin b2 seviyesindeki bir bireyden a1, a2 ve b1 seviyelerinin tüm becerilerini yapabiliyor olması beklenir. ancak bazı durumlarda bireyin becerilerini ölçmek zorlaşabilir. ya da birey b1 seviyesine ait bazı becerileri gerçekleştiriyorken bazılarını gerçekleştiremiyor olabilir. bu nedenle o kişiye a2 demek yerine b1-b2 aralığında demek daha doğrudur diye düşünmekteyim.
    cefr seviyelerinin diğer birçok skala için denkliği mevcuttur. örneğin ıelts sınavından aldığınız puan, sizin cefr çerçevesinde nerede olduğunuz hakkında da fikir verir. bu denklikleri basit bir google taramasıyla bulabilirsiniz.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap