5 entry daha
  • edit: an itibariyle bitirdiğim dizi. mesajı değerli ancak aşağıda bahsettiğim tehlikeyi hala sürdürüyor. bakalım yeni sezon olursa nasıl ilerleyecek. genel olarak beğendim.

    dört bölümünü izlediğim ve sevdiğim dizi.

    konusundan bağımsız olarak öncelikle anlatım tarzının çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. farklı karakterlerin aşağı yukarı aynı günlerde ne yaptığı anlatılıyor her bölümde. bu da bize herkesin bir hikayesi olduğunu gösteriyor.

    konusuna gelince, bir miktar rahatsız edici gelebilir ancak duyulan rahatsızlık acaba kişilerin gizliden gizliye devam ettirdikleri ırkçı duygularının dışavurumu da olabilir. yaşadığımız ülkede beyazlar - siyahlar şeklinde bir kavga olmadığı için daha objektif bakabileceğimizi düşünüyorum.

    dizi ayrıca siyahların geçmişte yaşadıkları yüzünden ve haklarındaki klişeleri doğru kılmamak adına ne kadar sorumluluk altına girdiklerini gösteriyor. ırkçılığın böyle bir sonucunu da görüyoruz dizide. ben başarılı buldum. yalnız dizinin "bütün beyazlar ırkçıdır" mesajı verme ve vermeme arasında gidip geldiğini de görüyorum. burası tehlikeli.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap