35 entry daha
  • amerikan futbolu spordan ziyade bir pazarlama araci olarak gelistirilmis modern zamanlarin gladyator eglencesidir.

    amerikan futbolunun kurallari, zamanlamasi, tum oyunun isleyisi vs. hep nasil en cok reklami araya sikistiririz, nasil olur da urunumuzu seyircinin gozunun icine sokariz dusunceleriyle ayarlanmistir. bu yuzden neredeyse tamamen ayni mantiga ve amaca dayali rugby seyretmesi ve oynamasi eglenceli bir sporken, amerikan futbolu hicbir zaman bir seferde bes-on saniyeden fazla oynanmaz, araya reklamlar girer. bu durum formula 1 in amerikanize edilmis versiynu olan nascar yarislari icin de gecerlidir.

    yani ozetlersek bir spor amerikanize edildiginde basta sahip oldugu dinamizmi eglenceyi kaybeder, spordan cok bir is haline gelir. ayni bu sebeblerden dolayi bizim bildigimiz futbol durup beklemeye, araya reklam koymaya cok elverisli olmadigindan, amerika da populer olmamistir ve de bu kurallara sahip oldugu surece olmayacaktir.

    bu yuzden her nekadar memleketimizde de bir takim gencler amerikan futbolu takimlari kurmussa da, amerikayla ayni seviyede bir kapitalizme sahip olmadigimiz ve de gercek futbolun zevkini almis bir insana dur kalk topkapi minibusu gibi bir oyun olan amerikan futbolunu seyrettirmek mumkun olmadigindan, bu turlu turkish amerikan futbolu takimlari malesef sadece bir iki universite cevresiyle sinirli kalacak, eglencelik aktivite olmaktan oteye gidemeyecektir.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap