7 entry daha
  • senelerce kafamı kurcalamış bir şeyi haşırt efektiyle döküyorum:

    önce reklamlar,
    - tampliye şövalyeleri bunu kullanıyor
    - korsanlar bunu kullanıyor
    - masonlar bunu kullanıyor
    - nazi ss subayları bunu kullanıyor
    - zehirli maddeler bununla belirtiliyor
    - ölüm tehlikesi bununla belirtiliyor

    aziz con, * yani vaftizci yahya, yani hadisenin esas adamı, tampliye şövalyeleri tarafından hristiyanlığın gerçek kurucusu addedilirdi ve isa'nın sadece onun öğrencisi olduğunu, bütün öğretilerin john'dan kaynaklandığına inanırlardı. bu hususta da haklı olmaları ihtimali vardır, çünkü tapınakta kazı düzenlemişlerdir ve orada bir şeyler bulunmuştur, hazine olmasa bile bu bilgiler ayyuka çıkmış olabilir.

    neyse efendim, aziz yahya kafası kesilerek öldürülmüştür ve anladığım kadarıyla uyluk kemikleri kafasının altında çapraz olarak yerleştirilip gömülmüştür. bu jolly roger sembolü de onun anısına kullanılmaya başlanmıştır.

    bir diğer önemli şövalye tarikatı hospitalier şövalyeleri aynı zamanda st john şövalyeleri adıyla anılıyorlardı ve tampliyelerle ortak olarak bu sembolü kullanılıyorlardı. bu şövalyeler malta'da yerleşiklerdi ve osmanlıya karşı direnmekteydiler akdenizin kontrolü hususunda. zamanla şövalyeden çok denizcilikle uğraşır oldular ve korsanlık yapmaya başladılar. amerika kıtasında korsanlığa başlayan pek çok denizci de bunlarla aynı gruba aitti, dolayısıyla jolly roger sadece akdeniz'de değil atlantikte de drake ve diğerleri tarafından kullanılır oldu.

    nazi ss subayları tampliye mistisizmini masonlardan ayrı olarak benimsemişlerdi. aynı sembolleri onlar da kullanır oldular.

    masonlar tampliye sembollerini zaten hep kullanmışlardır.

    peki, zehirli maddelerin üstünde ne skime durur o kısma anlam veremiyorum.

    yillar sonra yeni ogrenimler isiginda edit: vaftizci yahya kova burcu takim yildiziyla sembolize ediliyor. bu burc da mevsimler degistikce once kafasi olmak uzere ufuk cizgisinden batiyor. kafasi kesilmesini bir de bu acidan inceleyiniz. unutmayin ki incil'de yahya kafasi kesildikten sonra tekrar ortaya cikar. bunu da mevsimler dondukce kova burcunun yeniden ufuk cizgisinden dogdugu olarak dusunebiliriz.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap