7 entry daha
  • temel olarak,sql kullanılarak bir dbserver üzerinden yapılan işlemlerin***** java fonksiyonları ve kendine özgü hql ile objeler üzerinden,dbserverdan bağımsız olarak yapılması mantığı ile ortaya çıkmıştır.
    veriler işlenirken,objeler üzerinde cursor,iterator ile teker teker işlem yapmak yerine hql ile sql de olduğu gibi veri kümeleri üzerinde işlem yapılabilir.
    veri tabanındaki tabloların bilgisi*** xml tabanlı hbm* dosyasında tutulur ve javada yaratılan tablonun eşleniği objeler getter,setter methodları ile dbserver'daki verilere bu dosyaları referans alarak ulaşır.bu işlemler sırasında third party c3po,proxol gibi connection pooling,ehcache,oscache gibi caching araçları/kütüphaneleri kullanabilir.
    geliştirme ekibinin büyük çoğunluğunun jboss bünyesine geçmesi ile muhtemelen jbossun ilerideki sürümlerinde bundled olarak gelecektir.
    http://hibernatesynch.sourceforge.net/ adresindeki şahane eclipse plug-ini ile var olan bir projeye entegre edilmesi yarım saat içinde gerçekleştirilebilmektedir.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap