5 entry daha
  • --- spoiler ---

    story of your life hikayesini okuduktan sonra arrival filmi hakkında sorduğum soruların bazılarına yanıt buldum. film hikayeden oldukca farklı . hikayenin ucu daha açık, daha fazla soru var. özgür irade hikayenin merkezinde.

    böylece hikayenin sorduğu soruyu okuyarak yanıtlamış oldum. filmi izlediğim için olay sonu bilerek hikayeyi ilk kez okumus oldum. kızın öleceğini, heptapodların gideceğini bildiğim halde zevkle ve merakla okudum sonuna kadar. hikayedeki kızın da dediği gibi, bilsen de okuyorsun. dünyanın en muhteşem sevişmesini yaşayacağını bilmek başka, yaşamak başla.

    flashforward dedikleri gelecekten gelen anılar. heptapodların dünyasını fermat teoremiyle anlatınca daha anlaşılır olmuş. hikayede savaş gerilim çin vb gibi şeyler yok. çocuğun babası uzaylılar açısında işlevsiz değil. anlamaya yardımcı.

    hikayenin 'heptapod olmak nasil bir seydir' sorusuna yaklasimini sevdim. filmi sevenlere tavsiye ederim.

    not: ilerde okusun diye cocuguna ikinci tekil sahis notlar yazan annelere gelsin. anilari not ederken, bugun ilk adinimi attin. bugun su cumleyi soyledin, bu aralar en cok olumu dusunuyorsun derken...

    ikinci not: bir filmi merakla izlerken insan ne cok seyi kaciriyor. monte kristo kontunu ilk kez okurken, ne olacak ne olacak merakiyla sonuna kadar okurken detaylar, incelikler yok oluyor. belki biz de hayatimizda ne olacak acaba diye merak etmeyi birakabilseydik, gercekten kisitli olan zamanin ve anlarin tadini daha iyi yasar miydik. acinin sonsuza kadar surmeyecegini, mutlulugun tadini.

    hikaye cok iyi.
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap