9 entry daha
  • hayatimda ikinci kere elimden birakamadan bir gecede bitirdigim kitaptir. cok dogru konu secimi, surukleyici anlatimi ile insana kendisini zorla okutuyor. insani bazi yerlerde bunalima surukleyecek kadar da karamsar (ki ben gelin kaynana programinda bile empati yaparak utanan ve kanal degistiren bir adamim buradaki empati katsayisi oyle boyle anlatilacak gibi degil.)

    velakin bir kac adet cok onemli olmasa da havada kalan konular var bunlar da
    1- savaşın çıkış sebebi. maillerimizde dolaşan bir konunun birebir alıntılanmış olması insanin aklina biraz ozentisizlik ve kolaya kacilmis diye kurt dusuruyor. iyi niyetle yaklasilirsa kendi kendimize "olmus iste durruk ne bekliyodum turkiye yeni element mi kesfedecekti" diyebiliriz.

    2- bazi fantastik ogeler havada kaliyor. dusmana bile gorunen bu ulkeye ozgu bazi seylerden umitleniyorsunuz "aha neler geliyor" diye. bir sey oldugu yok aslinda. oyuncakci dukkaninin onundeki kirmizi arabaya hallenen taze yetim gibi boynunuz bukuk kaliyor.

    3- sebep ne kadar biraz sallantida gozukuyorsa sonuc da o kadar sallantili gibi gorunuyor. bu kadar kolay bitmesi biraz boslukta kaliyor sanki.

    yine de gercekten cok basarili bir kitap bence. tanidiginiz bildiginiz yerlerde gecmesi ve kahramanlarina yakinliginiz bazen tuylerinizi diken diken ediyor, bazen icinizi burkuyor. bana da iki yazari tebrik etmek dusuyor.
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap