1 entry daha
  • çok da önemsenmeyen faciadır. bugün yazılanları okuyup ankara'da yaşan akrabalarımı aradım fakat çok anlamsız tepkilerle karşılaştım. arkadaşlar bazıları bana dedi ki, "olm bunlar hikaye şeyler, inanma boşver. biri bin yaparlar bunlar."

    neyse bu bilinç seviyesine baktığımızda hiç de küçümsenecek kişiler değiller. üniversite mezunu falanlar. ayrıca hiçbiri akpli değil. yani bir partizanlığı da yok. ama bıkkınlık var sanırım insanlarda. değişim ümitleri kalmamış ve bırakmışlar artık. ona tepki ver, buna tepki ver.

    siz sanıyor musunuz avrupa'da bu olay olsa sokaklara çıkılacağını ve halk tarafından hükümet kapılarına dayanılacağını. hayır öyle bir şey asla olmaz. onun yerine gerekli devlet organları çalışır, gerekli önlemleri alır ve insanlar mutlu mesut yaşamaya devam ederler.

    diyeceğim o ki, gerçekten toplumumuz inanılmaz derecede soyutlanmış konulardan. bıkmışlar her şeyden. devletlerin en fazla özen göstermesi gereken hak olan yaşama hakkını sağlama konusunda devlet tökezliyor, ama insanlar için de en tatlı şey olan can algısının gitmesi pahasına umursamıyorlar durumu.

    kısacası bitik bir halktan tepki vermesini beklemeyiniz. mümkünse de ankara'ya gitmeyiniz.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap