211 entry daha
  • asbest ve kanser olayı abartılıyor.
    gerçek daha korkunç.
    eğer kanser olmasanız bile asbest tozu ciğerlerinizde çiziklere neden olacak, ve ankara'da her sokağa çıktığınızda soluduğunuz ankara havası (daha çok tozu) ile ciğer kapasitenizin bir kısmını kaybedeceksiniz.
    bkz: türk mermer işçileri neden 40 yaşına gelmeden ölür?
    bkz: ıld nedir ve asbestos'a bağlı ıld neden tedavi edilemez

    ne yazık ki, bu insan yaşamının değersiz olduğu ülkemde yıllardır devam eden bir konudur, ve maksimum yaş ortalamamızın bu kadar düşük, çaresiz hastalıkların bu kadar çok olmasının ana sebeplerinden biridir. kanser bu hastalıkların arasında yine daha iyi mücadele edilebilien bir bela.
    mesela

    ek:
    genelde mesajları okumam. nedense bugün okuyacağım tuttu. soru ilginç, cevabım sizin de ilginizi çekebilir.

    hocam merhabalar, bir şey sorabilir miyim? bu 4 km'lik alan ankara'nın merkezinde malum bir yere gitmek istediğinizde o bölgeden geçmek zorunda kalıyorsunuz. maskeler falan geçici önlem olabilir mi? sonuçta o alanda en fazla 3-5 dakika zaman geçirilecek bilginiz var mı? iyi akşamlar.
    02.03.2017 19:00

    yaklaşık 10 yıl boyunca, zaman içerisinde genişleyecek bir alanda 3m 6000 eşleniği yüksek densite fiber önleyici filitre kullanırsan güvende olursun. (aynı zamanda bu tehlikeyi maddeyi eve taşımamak için koruyucu giysi giymen, ve her eve girmeden önce temizlik prosedürü yapman gerekiyor)

    nükleer serpinti gibi düşün. asbest fiberleri "şehrin tozuna" karıştı. her geçen araba, her yürüyen yaya bunu havaya kaldırıp daha da uzağa yayacak.

    ortalama bir bina 222500 ton, ve ciddi kanser riski 1 µg asbestos/m3 hava olduğuna göre, o maskeyi al, ve asla çıkarma.

    asbest tehlike dozajı nedir araştırması
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap