3 entry daha
  • gerçekliği çift yarık deneyi* ile kuantum düzeyinde (parçacık düzeyinde, mikro düzeyde) kanıtlanmış olmakla birlikte, bildiğim kadarıyla, makro bağlamda direkt olarak doğrulayabilmemizin şu anda pek mümkün görünmediği olgu (bakın direkt olarak diyorum).

    gözlemin gerçekliği değiştirdiğini göstererek dikkatinizi bir şeyin üzerinden çektiğiniz ve o şeye odaklandığınız anlarda farklı olduğu, başka bir deyişle kendi gerçekliğinizi kendinizin yarattığı sonucuna kadar götürür içine dalıp irdelediğinizde. sizin nereye gitmek istediğinize bağlı. ama böyle olduğunu doğrudan göremiyoruz. görmeye çalışmak bile bir gözlemci etkisi doğuruyor olabilir. ya da gerçekten makro düzlemde böyle bir şey olmayabilir.

    fizikle spiritüellik arasında köprü kuran ve kuantum kelimesinin spiritüellik alanında kullanılmaya başlamasına yol açan faktörlerden birisi olmuştur çift yarık deneyi ve gözlemci etkisi. yalnız zihni yeni fikirlere açık tutmakla birlikte bunu kullanan her şeye atlamamak, herkesin peşinden gitmemek gerek. sömürüye çok açık, şarlatanların elinde oyuncak olmaya müsait bir konu.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap