8 entry daha
  • mısır'ı gezdim diyebilmek için mutlaka gidilmesi gereken tapınaklar şehri, dünyanın en büyük açık hava müzesi.

    hurghadadan süper jet otobüsle 5 saat çölü geçtikten sonra ortamın yeşile bürünmesiyle nil'in bereketine hayran olursunuz. yalnız güzel nilin kenarında yürümek, pusuya yatmış timsahlar yüzünden rahatsızlık verici olabilir* nil kenarında yürürken pusuya yatmış gallibaya giymiş adamlar 4 bir yandan 'good price' sözleri eşliğinde timsah gibi sana yaklaşırlar ve birçoğu sümük gibi yapışır.

    nil'in doğu ve batı yakasına birer gün ayrılırsa adam gibi gezilebilir.
    doğu yakasında karnak, luksor tapınağı, luksor müzesi, mumyalama müzesi
    batı yakasında krallar vadisi, kraliçeler vadisi, medinet habu, ramesseum, hatshepsut tapınağı, memnon heykellerigörülmeye değer. ayrıca karnakta ışıklı gece gösterisine katılmadan dönmemek gerekir. nil'de felluka ile gezintiye çıkılmalı. sizi gezinti sırasında banana islanda götüreceğiz derler ama ada mada değildir, sadece muz bahçeleridir haberiniz olsun* güzel olmasına güzeldir tabii o ayrı. yemek konusunda da doğu yakasında bulunan africa restaurantı tavsiye edebilirim.

    işte tüm bu güzellikler için iğrenç trafiği, beynini yiyen korna sesleri, sürekli bahşiş isteyen ya da paranı yolmaya çalışan tipler, pazarlık yapmaktan sinir harbi yaşama durumu mecburen katlanılır oluyor.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap