5 entry daha
  • lisenin tamamını, üniversitenin ilk 3 senesinden ilkini yurtta ikisini sulu yemek yaptığınız kendi evinizde geçirip son sene ailenin yanına gelmek resmen doğaya kafa tutmak gibi birşeydir.
    yok hatta yaratana
    (bkz: ...)
    artık kalabalıktan bıkmışsınızdır, odanızdan pek çıkmazsınız. zaten anlaşılamıyorum modundan hiç bahsetmiyeyim
    gülseniz mi ağlasanız mı bir türlü karar veremediğiniz şeyler yaşarsınız:

    mesela sene başında gittim kitapçıya ders kitaplarını almaya. (bkz: ingiliz dili ve edebiyatı) akşam odanızda mutlulukla saçarsınız ki kitapları valide gelir odaya. kitapların konularını sorar. ve dumur eden cümle kurulur;
    - o kadar parayı sen şimdi roman almak için mi aldın babandan hııı?!!

    "21 yaşına geldin sana hala beraber tv. izlemeyi öğretmedik!" gibi bir cümle kurulur.
    (nasıl yani? 9 senedir ayrı iken, o seneleri ayrı geçirdiğine hayıflanmak yerine bunu öğretemdğine hayıflanmak)

    final döneminde sınavmış, ödevmiş pek sallanmaz. çünkü üniversitede okuyan çocuğa sahip olma psikolojisine pek giremezler. ortaokula giden kardeşinizin ertesi gün iş eğitimi sınavı varsa akan sular durur ama sizin teori sınavınızdan bi gün önce eve 10 tane misafir çağrılır. git çalış odanda dense de gürültü ve vicdan izin vermez. bu da yetmiyormuş gibi o 10 misafirden bağımsız olarak peder eve arasıra görüştüğünüz yaşıtınız olan bir aile dostu çocuğunu eve getirir ki onu diğerlerinden ayrı ağırlamak zorundasınızdır. içinizden; "keşke şu tumturaklı küfürleri söylerken benim de yüzüm kızarmasa kötek yemek pahasına" dersiniz. ama sadece babanıza karşı pis bakışlı bir yutkunma ile yetinirsiniz. çok şükür o akşam trt 1'de godfather'in kötü dublajlı da olsa birinci bölümü vardır ki hem sinir kilitlenmesi yaşamazsınız hem de ağırlama zahmetinden kurtulmuşsunuzdur. böylece al pacino amcamız olası aile terörünü engellemiştir farkında olmadan.
    (bkz: koçum be)

    izin almalar ve 8 sene içindeki arkadaşlarınızın profilleri onları resmen dumura uğratır.
    uzakta iken bjk'nin 100 yıl kutlamalarına gitmeme ses çıkarmayan peder sitedeki arkadaşa giderken kaşını kaldırır. bakkala dahi giderken haber vermeye başlamak çok ağrınıza gider.

    orta okulda sayısı 3 ile 5'i gecemeyen arkadaş sayınızı takip edemezler. devamlı karıştırırlar. hele de ortalamadan fazla bir arkadaş çevresine sahipseniz. çeşitliliklerne hele dumur olurlar. karşılarına alıp arkadaş secimi hakkında nasihat verirler ki bunu lisede yapmaları gerektiğinin farkında değillerdir.
781 entry daha
hesabın var mı? giriş yap