9 entry daha
  • 1914 kuşağındandır (çallı kuşağı da denir). bilmeyenler için özet geçeyim. güzel sanatlar'ın 1910 yılında açtığı sınavla yurtdışına giden ancak ı. dünya savaşı’ndan dolayı 1914 yılında istanbul’a dönen bir grup sanatçı için kullanılıyor bu tabir.

    manzara resimlerinde özellikle izlenimciliğin etkilerini görmek mümkün. dönem itibariyle gayet normal. kendisi çabuk çabuk çalışırmış, resimlerdeki kalın fırça darbelerinin izlerini görünce "hııı bundanmış" diyor insan. renk seçimleri de öyle alaca bulaca ortaya karışık değil. resimlerinde ilk dikkati çeken özellik bu. en azından benim dikkatimi çektiydi. başkalarının dikkati adına konuşmayayım tabi.

    bir yandan da hat sanatçısı, çeşitli üsluplarda birçok levhası var. onlar ayrıca güzel.

    sağlığında takdir görmesi bakımından hem şanslı hem mutlu bi sanatçı. üstelik vaktiyle öğrencisi olan eşi ona hem model, hem can yoldaşı olmuş. birlikte çalışmışlar, sergilere katılmışlar. yani insan daha ne ister. rabbisi bizi de gör.

    sabancı müzesi'nin ev sahipliği yaptığı sergide sanat hayatının nasıl geliştiği şahane biçimde gösterilmiş. alamet-i farikası portreleri ve onların yanı sıra natürmortları, nüleri, manzara çalışmaları... çok geniş bir koleksiyon, kesinlikle dar vakitte gidilmemeli. üstelik kişisel eşyaları ve hatta beyazıt'taki evinin odaları ve atölyesi de yerleştirme usulü sergileniyor. imkanı olan gitsin.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap