3 entry daha
  • internette uşaklaştırma. son zamanlarda çok yeni bir olay da internet tarafından köleleştirmedir. bu yol bir yetişkin tarafından internet chat-masalarının kısıtlı olarak kullanılmasıyla yapılmaktadır. bu yolla bir sonraki adımda çocuğu cinsel istismar etmek amacıyla çocuk uşaklaştırılmaya veya cinsel istismar olaylarına hazırlanmaya çalışılmaktadır. içinde ingiltere'nin de bulunduğu pek çok ülke bunun çok kötü bir suç olduğunu açıklamıştır. internet yoluyla bir çocuğu köleleştirmenin 5 evresi olduğu düşünülmektedir.

    a. arkadaşlık: özel bir chat-odasında çocukla konuşurken çocuğu övmek suretiyle çocuk etrafından izole olacaktır. çocuğa sık sık kendisinin bir fotoğrafını gönderip gönderemeyeceği sorulmaktadır. (bu fotoğraf cinsel içerikli bir fotoğraf olmayacaktır.)

    b. bağlantı: çocuğa bir problemi olup olmadığı sorularak ona en iyi arkadaşıymış gibi görülmeye çalışılmaktadır.

    c. risk değerlendirmesi: çocuğa bilgisayarın yeri sorulmaktadır. böylece çocuğa ulaşmanın ne kadar riskli olacağı araştırılmaktadır.

    d. ayrıcalık oluşturma: ortak bir sevgi duygusu oluştuğu hissini oluşturma ve çocuğun güvenini kazanma, böylece çocukta "herhangi bir" konuyu konuşabileceği bir ortam duygusunu uyandırma

    e. cinsel içerikli konuşmalar: çocuğu cinsel içerikli açık saçık konuşmalarla meşgul etme ve çocuktan cinsel içerikli açık saçık bir fotoğrafını isteme vardır. bu evrede, istismarcı genellikle çocukla buluşmaya çalışmaktadır.

    polat, o. (2015). şiddet, seçkin yayınları. ss: 186-187
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap