2 entry daha
  • kemal sunal'in bomba replikleriyle yaran filmlerinden biri daha.

    kemal sunal arap petrol zengini adnan baba (biçakci) dan kizini ister,derdini anlatamayinca güya arapça konusur:

    saban : sen de var bir evlaaat. ben de var ona çok muhabbeeet, ask-i müeassakkaaa

    adnan biçakci : ee nolcak benim evlaaad?

    saban : müsade edersen olacak benim avraaad!

    adnan biçakci : neeeeeeaag!

    saban : he yaaa, izninle bahar olacak benim kariii !

    --------------------------------------------------------------------------
    gavur lopez rolündeki tecavüzcü coskun ve çetesi kizi kaçirmistir.

    babasi milli sporcu erkan'a dönerek: oglum ne duruyorsun gidip kurtarsana nisanlini !

    milli sporcu erkan : ya birak allahaskina baba, canimi sokakta bulmadim ben.

    bu lafin üstüne saban adnan biçakci'ya dönerek bombayı patlatır : masallah adnan baba, erkek damadina bak, herifte yürek "sinek poposu" kadar.

    çogu kemal sunal filmi gibi absürtlügün dogruga çiktigi bu filmde mantik hatasi aramak da bana gore mantiksiztir. mademki mantik hatalarindan dem vurulmus, o halde bir kaç tane de ben ekleyeyim :
    saban parasi olmadigi için eve peynir, zeytin ve bilimum gida urununden alamaz. elinde kalan kahvaltılıkları da, yemeye kiyamadigindan dolaba kaldirir ama bu dolap buzdolabi veya sogutucu özelligi olan herhangi bir dolap degil, vitrinli basit bir ahsap dolaptir. pekala bozulmaz, küflenmez, kokmaz, çürümez mi o gida ürünleri orada, oda sicakliginda beklemekten?
    veya daha önceden hiç araba kullanmadigini belirten , dolayisiyla debriyaj+gaz ayarlamasini bilmeyen bir ortadirek saban'in suzuki jipi stop ettirmeden, hoplatmadan kaldirmasini geçtim; ralli pilotu tecrübesiyle kullanmasi, jipe kiç attirip, trafik konilerinin arasindan slalomlar çekmesi mantikli midir? görüldügü gibi absürt komedide mantik hatasi bulmaktan basit is yok. bu tip ögeler - son oynadigi politik mesaj içeren filmleri göz ardi edersek (ki aslinda onlarda bile mevcut) - hangi kemal sunal filminde yok ki ? daha dogrusu absürt komedi denilen tur zaten mantiksizlik uzerine kurulu degil midir ?

    dip not : filmde petrol zengini isadami adnan biçakçi rolünü 2000 yilinda vefat eden ünlü türk gurmesi ergun köknar canlandirmistir.kadrolu milli sporcu erkan rolü için de: (bkz: yalçin tülpar)
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap