57 entry daha
  • seçilmiş yeni başkanı adama barrow un kendi güvenliği için senegal e sığındığı afrika ülkesi. bu süreçte köpek ısırması nedeniyle oğlunu kaybeden yeni başkan cenazeye de katılamıyor.

    seçim sonuçlarına göre eski olması gereken başkan yahya jammeh ise koltuğunu bırakmıyor ve gelen baskılara --mahkeme kararını bekleyelim- şeklinde cevap veriyor.

    mali'de fransa öncülüğünde yapılan submit te tüm ülke temsilcileri gambiya meselesine yönelik demokrasi vurgusu yaptı. nijerya başkanı muhammadu buhari ise bu süreci yönetmek için gönüllü olmuş olsa da son geldiği noktada gambiya ya girmeye hazırlanan askeri taburlardan bahsetmeye başladı ki bu durum da diyalog yolunun tıkandığının en somut örneği oldu.

    bu demokrasi çağrılarının yahya jammeh in yüreğine ne kadar dokunacağı meçhul. ancak tahminimce sürecin sürdürülemeyeceğini fark ettiğinde sessiz sedasız ülkesini terk edecek.

    bence bu durumdaki en ilginç nokta bunca yıl iktidarda bulunup ülkeyi diktatörce yönetirken bu seçimlerden adama borrow un çıkmış olmasıdır. hayır madem görevi bırakmayacaksın ve ele geçirdiğin yargıyla ayan beyan ortadaki sonuçları bile tartışmaya açacaksın, nasıl en başında seçime müdahale etmeye tenezzül etmessin? sen ne gamsız sorumsuz bir diktatörsün böyle!

    ınsan gerçekten hayret ediyor.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap