9 entry daha
  • muhsin ertuğrul'un ilk dönem filmlerinden biri. hayatını oldukça rutin yaşayan evli ve 2 çocuklu bir banka memuru, bankaya ait paraları, her zamanki gibi trenle başka bir şehre götürmek üzere yola çıkar fakat bu sefer diğerlerinden çok farklıdır. kompartımanda sarışın afet gibi bir kadın karşısına çıkar. kendisi bile fark etmeden gizliden gizliye o kadına vurulur. oysa o kadın dolandırıcı bir çetenin elemanıdır ve banka memuru çetenin tezgahına düşmüştür bile. gerisi ise filmin isminin hakkını verecek türden.

    dış tecim bankası reklamıyla açılan filmde müzik kullanımı minör seviyede, filmin atmosferi ise oldukça karanlık. kurgu ve hikaye anlatımı olarak döneminin oldukça ilerisinde, çağını aşmış geçmiş bir film. gereksiz sahnelerin çıkarılmaması, filmde anlamsız sahnelerin çok fazla olmasına sebep olmuş (gereksiz cümlelerle lafı uzatan arkadaş gibi düşünün). cahide sonku ise alman aktrisler gibi.

    negatifteki hışırtıya rağmen sabredilip, kesinlikle izlenmesi gereken türk sinemasının ilk dönem klasiklerinden deyip bitireyim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap