1235 entry daha
  • yukarıda da yazılmış ama ben de yazayım; nbc’nin efsanevi komedi dizisi community’nin 5.sezon 8.bölümü olan “app development and condiments” ten baya bir etkilenmiş gibi görünen dizi. black mirror’ın bayağı bir ses getiren 3.sezon ilk bölümü olan başrolünü bryce dallas howard’ın oynadığı nosedive bölümü, community’den epey bir etkilenmiş görünüyor, etkilenmiş az kaçan bir ifade aslında black mirror hayranı olmasam direkt çalmışlar fikri diyeceğim.

    community’yi bilen bilir, efsane diye giriş yaptım ancak, abd’de çok izlenen bir dizi olmadı, hatta reytingler yüzünden iptal olacak 5.sezonu, dizinin kemik fanlarının bastırması sayesinde direkten döndü. charlie brooker da sanırım izleyicilerden biri; çok da izlenmeyen bu komedi dizisiyle kendi efsanevi dizisini kimsenin kıyaslayacağını düşünmemiş olabilir.

    burdan sonrası biraz spoiler; iki bölümde de sosyal medya aracılığıyla insanların birbirini puanlaması ve insanların puanları kadar hak sahibi olması anlatılıyor. aynı puana sahip insanlar arasında zorunlu bir gruplaşma olmak zorunda kalıyor, yüksek puanlılar lüks yaşama, en iyi işlerde çalışma hakkına sahipken, düşük puanlar toplumun en alt tabakasını oluşuturuyor.

    evet aslında çok genel bir konu gibi görünebilir, kimse black mirror’ın özgünlüğüne de laf ettirmek istemeyecektir ama grupların birler, ikiler…beşler şeklinde ayrılması, birler bunu yapamaz, üçler çalışıp dört olsun muhabbetlerine kadar aynıydı. koca black mirror bir komedi dizisinden mi beslenecek demeyin, community de dan harmon gibi bir dâhinin yaratısı, ayrıca konu the independent’a kadar gitmiş, ilgisi olanlar baksın mutlaka.

    http://www.independent.co.uk/…w-beanz-a7376651.html

    edit: mayyouhavegreatwisdom konuyla ilgili bir link gönderdi, iki bölümün benzer sahneleri kıyaslanmış

    http://thediaryoflaurapalmer.tumblr.com/…evelopment
4305 entry daha
hesabın var mı? giriş yap