4 entry daha
  • iskence sonucu öldürülmesi ile ilgili acilan davada, bugün verilen kararin faillerin aleyhine de olsa yargitayca bozulmasi sonucu, tekrar zamanasimi süreci baslamistir. yerel mahkeme ocak 2006'ya kadar failleri yeniden yargilayip yargitayin görüsü dogrultusunda hüküm vermezse, bu dava da türk yargisinin ayiplari arasinda baskösede yerini alacaktir.

    aradan 13 yil gecmesine ragmen, yargi bunca hassas bir konuda karar alma yetisinden yoksun ise, kendi mesruiyetiyle oynamaktadir. gec gelmis adalet, adalet degildir; eger bir ülkenin yargisi adalet dagitamiyorsa, adaleti o zaman kimin dagitacagini ve bir türlü karar cikmayan bu tip davalarda en üst merci olarak, kendi kendimize hakaret edip, amerikan disisleri bakanligina basvurup mektup mu beklememiz gerektigini sormak da her yurttasin hakkidir.

    mahkemece de sabit görüldügü üzere iskence sonucu öldürülen hacettepe üniversitesi bilgisayar bilimleri son sinif ögrencisi birtan altunbas türk halkinin emek verip yetistirdigi bir evladi idi; öldürülmeseydi, belki burada, aramizda olacak, sadece bilgisayar ve iletisim alaninda degil ülkesinin sorunlari ile ilgili yazdiklariyla da adindan söz ettirecek, yani bizi güldürecek, bizi kizdiracak, ama sonucta bu ortamda yada disarida aramizda bizimle olacak, gülecek, aglayacak, sevecek, kizacak; kisaca, her insanin hakki oldugu üzere, yasayacakti.

    bakin komünist olur, ülkücü olur, islamci olur, beni ilgilendirmiyor, bir ülke daha üniversiteye giden, kendisini daha ileriye tasiyacak gencecik evlatlarinin iskenceyle öldürülmesine sessiz kalip unutuyor, üstünü örtmeye calisiyorsa, onun vicdani tükenmistir, bitmistir. ayni seyin basina gelmeyecegini hickimse iddia edemez ve ismiyle internette arama yapildiginda iki üc eski gazete haberi ve yürekleri kor olmus acili bir aile birakir arkasinda.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap