2 entry daha
  • kucağımıza yeni düşen kavram-kelime.
    ....ve benim bir teorim var paylaşayım:
    post truth aslında post modernizmin sonuna işaret...

    ...şimdi anlı şanlı yıldızlı falan bir restoranda olduğunuzu düşünün yemeği yapan adam da geldi size anlattı; bu yemekteki bulguru falanca yerden getirdik işte buğdayını biz ektik, etini şöyle bulduk zart zurt...ve yemeği yediniz... post modernite size bu lafları anlatırken sizi manupule edip bu yemeğe 500 tl vermenizi istedi ve verdiniz. siz de herkese anlattınız havasını bastınız...buraya kadar herşey yolundaydı..ama bir gün dank etti o kadar para bayıldınız ama sofradan aç kalktınız işte bu gerçekti...şimdi bu kavram o gerçeği anladıktan sonraki halinizi karşılıyor...

    bunun politik karşılığı: aktif elitlerin onlara 'laf' sattığına isyan eden grubun karşı aksiyon yani 'aç kaldık' demesi üzerine kurulu. buradan şu mantığı zorluyorum trump v.s de gerçek değil ve onlar da gerçeği manupule etmeye çalışıyor ama kullandıkları arguman elitler sizi kandırdı... yani trump ve diğerleri aslında son postmodernler olabilir.

    edit: bu durumda bir hata var. post truth bir nevi uyanis gibi yazmisim. uyanma ihtimalimiz yok bence... yani uyandik ve artik postmodernizm bitti deme ihtimalimiz yok. entropiye aykiri... post modernizmin kaotikliginin evrildigi nokta demek daha dogru gibi...yalanlar yalanlar o kadar artacak ki yalan yalanliktan cikacak tam bir kaos.
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap