92 entry daha
  • hadi fransa'yi, danimarka'yi ve avusturya'yi anlamaya calisiyorum; türkiye'yi ab'de istemiyorlar, gerekceleri ekonomik, kültürel veya tarihi olabilir. ab'nin en kelli felli üyeleri olarak belki bu tip cikislara haklari da olabilir. yalniz son günlerde slovakya deyü bir devlet cikip da, bu "türklerü istemezük" korosuna katilmadi mi, sinir yaylarimi geriyor da, geriyor:
    bakiyorum istatistiklere, nüfus 5,5 milyon, belki istanbul'un anadolu yakasi kadar, kisi basina gelir, nüfusunun azligina ve avrupa'nin göbeginde bulunmasina ragmen türkiye ile hemen hemen ayni, 3.800 $. ortak tarihimiz var mi, bir arastiriyorum, ikinci viyana kusatmasi sirasinda akincilarimiz bir ugrayip "merhaba, seviyeli bir muhabbete ne dersin" diyerek, güney slovakya'yi söyle bir turlamislar o kadar, ülkedeki türk sayisi, sanirim, istatistiklere girmeyecek kadar az olmali ki hic bir sey bulamadim.
    bu devlet ab'ye gireli ise daha bir yil olmadi...
    simdi tüm bunlardan sonra, bu adamlarin türklerle ne alip veremedigi var diye sormak yersiz mi oluyor bilmiyorum? ya da soruyu belki de biraz degistirip, acaba fransa veya avusturya ile ne gibi alisverisleri oldu diye sormak gerekiyor...
    simdi buraya bir de bkz. verip "üc günde ab'nin devrimcisi olmak" diye bir link acsam slovakya disinda bir sey yazilmayacak, o yüzden hic görüntü kirliligi yapmadan, slovak devletini kendisini daga küsen fare durumuna düsüren bu sacma ve komik tutumundan dolayi kinayarak ve de bunu hic unutmayacagimi belirterek yazimi tamamliyorum.
1915 entry daha
hesabın var mı? giriş yap