3 entry daha
  • türkçe edisyonun kapağında tuhaf bir cam betimlemesi kullanılmıştır ama beyaz üzerine çeşitli tonlarda mavi oldukça hoş durmuştur. kitap içinde göğe yükseldikçe incelen kule ile kaidesi -yazarın ismi ve özellikle eğik yazılan soyismi- oldukça iyi yansıtılmış, hoş ayrıntılardır. ödül adaylıkları neyse de yorumları hiç olmazsa arka kapağa yazabilirlerdi diye düşünüyorum.

    bir de kitabın yazarı, kule yükselirken 500 metreyi 23. yüzyılda en uzun yapı boyu olarak tahayyül etmiştir ki azlığı beni gerçekten şaşırttı. kitap ise okunması ve okunurken ara sıra android yerine insanları düşünmek gereken bir eser.

    kitaptaki transmatlar* ve onların getirdiği sınırsız, vizesiz gerçek anlamda birleşmiş bir dünya fikri, bu sayede geceyi hiç yaşamadan gündüz vakti dünyayı dolaşabilmek fikri oldukça hoştur. diğer bir yenilik olan takas odaları ise ** insanı tuhaf düşüncelere itiyor. böyle bir şeyi yapacak insanlar gerçekten bulunabilir mi, böyle bir şey icat edilse bile bu amaçla kullanılır mı, bilemiyorum. polisiye bir amaç dostane paylaşımdan daha olası bence.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap