8 entry daha
  • ingiliz yazar siobhan dowd'un özgün fikrinin, sıradışı ve başarılı genç-yetişkin edebiyatı örneği chaos walking (kaos yürüyüşü) serisiyle tanına patrick nessçe romanlaştırıldığı ve jim kay tarafınca illüstre edildiği genç-yetişkin kategorisindeki kitap.

    türünün genç-yetişkin olarak belirtilmesi ve illüstrasyon içermesi, ayağı yere basmayan eğlencelik bir kitap olduğu yanılgısına düşülmemelidir. bir çocuğun, hepimizin farklı şekilde tecrübe edebileceği zor durum karşısında etrafındaki insanların da çaresizliğini aktarır. çocuğa yol gösteren olmayınca, haliyle hayatı daha da zindan olmaktadır.

    bununla paralel olarak ilerleyen kadim canavar ve çocuğun ilişkisi gayet çekişmelidir. canavarın anlattığı her hikaye ile birlikte, aslında çocuğun etrafındaki insanlarında kendilerine uydurdukları hikayelerin oyuncuları gibi davrandıkları anlaşılır.

    kitabın gerçekçil yanı fantastik yanına ağrı basmakla beraber; canavarın varlığına ve anlattığı öykülerin gerçekliğine karı şüphe duyulmamayacak bir denge yakalanmıştır.

    2012 yılında tudem yayınlarınca türkçeye kazandırılmıştır.

    film uyarlamasına 2014 senesinde başlanmıştır. film, 2016'nın 11 kasım ayında ülkemiz sinamalarında gösterime girecektir. 2016 ekim ayında, filmekimi kapsamındayken filmi bu tarihten önce izleme fırsatını yakalayan yakalamıştır. kitabın hayranı ve filmi erkenden izleme fırsatı yakalayanlardan birinin incelemesi, filmin gayet iyi bir uyarlama olduğu sinyalini vermektedir

    filmin resmi gösterim tarihinin de yaklaşması vesilesiyle, bu sefer delidolu kitap aracılığında; resimlerinden arınmış roman versiyonu, filme özel kapağı ile tekrar basılmıştır.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap